« Glazba
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
Ekskluzivno

Alicia Keys želi pjevati s Lady Gagom i biti kao Oprah

Svestrana američka glazbenica za Metro govori o novom albumu, slobodi i idolima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Alicia Keys

,

Lady Gaga

,

The Element of Freedom

Na novom albumu "The Element of Freedom" dosta koristite zvuk 80-ih kojim su se proslavili Madonna, Prince, Michael Jackson,...
Ha, ha, često slušam komentare poput "ovo zvučio kao Jackson" ili "ista Madonna", ali ja zaista nisam kao oni. Nisam nikada dugo razmišljala o tom zvuku, nego sam jednostavno počela snimati album u želji da iskušam nove stilove.

Jednom ste izjavili da ste se prilikom snimanja prethodnog albuma osjećali osamljeno, a da ste sada pronašli balans. Što se dogodilo?
Tada je puno toga bilo drugačije. U međuvremenu sam shvatila da doista volim svoj posao. Sviđa mi se učinak kojeg moja glazba ima na ljude i drago mi je kad čujem da je moja glazba nekome pomogla u teškom životnom razdoblju. Također, shvatila sam da mogu paralelno voditi uspješan privatni i poslovni život i da ne moram birati između jednog od tog dvoje.

Riječi novih pjesama zvuče vrlo osobno. Odražavaju li one vaše prave osjećaje?
Da, svaka pjesma govori o nekoj emociji koju sam i sama preživjela. Prepuštam slušateljima da pjesme protumače kako žele. Ja sve pjesme povezujem s točno određenim događajima, ali me veseli kad ih ljudi stavljaju u drugačiji kontekst.

Što je za vas sloboda?
Sposobnost da se mijenjate i napredujete bez da vas netko koči i vuče natrag.

Jeste li u proteklih pet godina osjećali nedostatak te slobode?
Što se tiče glazbe, osjećam se potpuno slobodnom izraziti se onako kako želim. Naravno, da vam drugi uvijek daju savjete, ali mislim da uglavnom imam slobodu izabrati onaj put koji sama želim.

Rano ste ušli u glazbeni biznis...
Da, i vrlo sam ponosna na to i sve što sam postigla. Još uvijek sam jako motivirana za sve što me čeka. Idem polako, dan po dan...

Kako se vidite s 40 godina?
Možda ću se tada više usredotočiti na skladanje pjesama i produkciju filmova, odnosno raditi glazbu za filmove. Želim neprestano napredovati i imati pozitivan utjecaj na svijet oko sebe.

Osnovali ste i svoje poduzeće. Čime se bavite?
Pokrećem kolekciju nakita pod nazivom "The Barber's Daughter". Imam puno planova. Želim biti poput Magic Johnsona, graditi škole, biti kao Oprah i poticati ljude na pozitivne stvari.

Snimili ste duet s Jay-Zijem. Ima li još netko s kime biste voljeli pjevati?
Ima ih jako puno! Prince je na vrhu mog popisa, a jako bih voljela surađivati s Gwen Stefani, M.I.A. i Lady Gagom.

Piše: Talia Soghmonian / Metro France
14.11.2009. 15:29:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh