« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
NAGRADE

Alfred Freddy Krupa dobio američku online nagradu

Akademski slikar Alfred Krupa nagrađen na 'The 2021 American Art Awards'

Alfred Krupa
Alfred Krupa (Arhiva)
Više o

Alfred Freddy Krupa

,

American Art Awards

Akademski slikar Alfred Freddy Krupa na trenutno najvećem online umjetničkom natjecanju na svijetu - 13. izdanju Američkih umjetničkih nagrada (American Art Awards) osvojio je šesto od šest nagrađenih mjesta u kategoriji Ekspresionizam - ljudska figura.

Na nedavno završenom online natjecanju „American Art Awards" karlovački akademski slikar i doktor likovnih umjetnosti Alfred Krupa sa svojim radom „Djevojka maskirana u prozirnim kostim od sive gaze" (2020.) nagrađen je sa šestim mjestom od šest nagrađenih mjesta u kategoriji Ekspresionizam - ljudska figura.

To je rezultat zbrojenih glasova 25 američkih galerija i muzeja iz 25 američkih saveznih država. Svake godine se prvo održava izbor „najboljih američkih galerija i muzeja" koje onda tijekom kolovoza glasaju o kandidiranim radovima.

Ovogodišnje izdanje American Art Awards-a najveće je do sada sa čak 2000 umjetničkih radova u 50 kategorija iz 64 države svijeta. Umjetnici su se mogli prijavljivati i u više kategorija istovremeno.

Krupa je prijavio samo jedan rad u samoj jednoj kategoriji, točnije jedan od nekoliko tuševa i kombiniranih tehnika nastalih tijekom „lockdowna" 2020. godine i koji je danas već dobro poznat.

Prošle godine je publiciran u nekoliko međunarodnih umjetničkih magazina (Artist Portfolio Magazine /USA/, International Art Market Magazine /Izrael/, CreativPaper Magazine /Velika Britanija/), kao i na Instagramu gdje je skupno dobio više od 3.1 tisuće „lajkova".

Sljedeće godine biti će objavljen (zajedno s još jednim Krupinim radom) u žiriranoj publikaciji - knjizi „Best Of Erotic Art - Edition 1" (Najbolje od erotske umjetnosti - izdanje 1.) izdavača Einer Books iz Osla i Erotic Art Exhibition iz Londona.

Domaćin ovog natjecanja je glumac i pisac Thom Bierdz.

https://www.americanartawards.com/

22.09.2021. 12:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh