« Spektakli
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
MIJENJA KARIJERU?

I Alec Baldwin kreće u političare

U Americi se bavljenje politikom, za razliku od Hrvatske, smatra časnim zanimanjem i glumci koji krenu u političke vode ne gube na ugledu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Arnold Schwarzenegger

,

Alec Baldwin

,

Val Kilmer

,

Ronald Reagan

,

glumci političari

U Hrvatskoj su motivi glumaca za bavljenje politikom najčešće osvajanje saborske mirovine, jer se sa sramotno malom glumačkom ne može preživjeti. U Americi nije tako, već se glumici zasićeni radom na filmu pokušavaju ubaciti u politiku smatrajući da mogu biti od koristi. Jedan je bio predsjednik - Reagan, nekoliko njih guverneri - aktualni kalifornijski Arnold Scchwarzenegger, a od aktivne glumačke populacije najviše ambicija imaju Christopher Walken koji se kandidirao za predsjednika s fantastično inteligentnim programom i Val Kilmer kojega već vide kao novog guvernera New Mexica. 

Sada se u priču uključio i Alec Baldwin koji je izjavio da je "jako, jako zainteresiran" za kandidiranje za političku dužnost, ali se još ne sprema odustati od glumačkog posla.

Glumac, koji glumi u popularnoj humorističnoj seriji "Televizijska posla", izrazio je svoju političku težnju već i prije. U intervjuu u CNN-ovoj emisiji "Parker Spitzer", izrazio je želju za unaprjeđivanjem svoje pozicije.

"Da, za to sam zaista jako zainteresiran" odgovorio je Baldwin (52) na Spitzerovo pitanje o političkoj utrci u koju želi ući.

Ovo nije bio prvi puta da Baldwin javno govori o svojoj političkoj karijeri. U emisiji "60 minuta" iz 2008. godine, izjavio je kako ga zanima puno toga osim same glume.

"Imam 50 godina," tada je rekao Baldwin, te nadodao "nema dobne granice godina za kandidaturu, što namjeravam jednog dana." 

05.01.2011. 12:13:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh