« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
nova meta

Al Kaida napada Kinu

Abu Jahija al-Libi poziva na sveti rat protiv najmnogoljudnije zemlje na svijetu

(Ilustracija)
Više o

Al Qaida

,

Al-Kaida

,

al kaida napada kinu

,

sveti rat protiv kine

,

džihad kina

U videoporuci emitiranoj u srijedu čelnik terorističke mreže Al Kaide pozvao je muslimane da svetim ratom protiv kineskih "osvajača" odgovore na pokolj Ujgura u pokrajini na zapadu Kine.

"Ateisti kriminalci dugo su se koristili zlim, okrutnim i brutalnim sredstvima protiv muslimana u Turkistanu", rekao je Abu Jahija al-Libi, kojeg ponekad predstavljaju kao zapovjednika za Afganistan.

"Tisuće muslimana su ubijene, a za to nitko i ne zna", rekao je al-Libi u 20-minutnoj videoporuci o Ujgurima u Kini.

Ujguri, povijesno i jezično povezani s turkofonim narodima središnje Azije, većinsko su stanovništvo zapadnokineske pokrajine Xinjiang, koju islamisti nazivaju Istočni Turkistan.

Gotovo je 200 osoba ubijeno, a tisuće su ranjene i uhićene u sukobima Ujgura i većinskog kineskog naroda Han u neredima u srpnju.

"Muslimani se moraju ozbiljno pripremiti za džihad (sveti rat) i oružje usmjeriti prema bezobzirnim osvajačima", rekao je al-Libi.

Optužio je kineske vlade da su redom ustrajno radile na tome da prekinu sve veze između Ujgura i muslimana i pozvao muslimane u kampanju istine o kineskom kolonijalizmu. (hina/metro-portal)

07.10.2009. 19:26:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh