« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
NAPADI

Al-Kaida na internetu preuzela odgovornost za val atentata u Iraku

Sukobe, koji su stajali života najmanje 68 civila u Iraku, izazvala je Al-Kaida koja je čestitala i somalijskim pobunjenicima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Irak

,

teroristički napad

,

Somalija

,

Al-Kaida

,

Mogadišu

Al Kaida je preuzela odgovornost na internetu u subotu za niz napada u Iraku koji su u srijedu stajali života 53 osobe, od čega više od polovice policajaca i čestitala je somalijskim pobunjenicima za napade u Mogadišu.

U priopćenju objavljenom na stranici Džihada Honein, organizacija povezana s Al Kaidom, objavljuje "da je usred ramazana, pod vodstvom šeika Abu Bakr al-Bagdadija, izvela niz napada kako bi pokazala muslimanskoj naciji da puše vjetar pobjede".

Val atentata, od kojih 14 napada automobilom-bombom, kriv je za smrt 53 osobe u srijedu i 300 ranjenih u deset gradova u zemlji. Al Kaida odaje počast somalijskim pobunjenicima za vojnu kampanju u Mogadišu, stoji na internetskoj stranici.

Siloviti sukobi koji su stajali života najmanje 68 civila dogodili su se početkom tjedna u glavnom somalijskom gradu nakon opsežne ofenzive islamističkih pobunjenika protiv somalijskih vladinih snaga i postrojbi Afričke unije.(hina/metro-portal)

28.08.2010. 12:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh