« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
JOSIPOVIĆ:

Ako do 2013. ne uđemo u EU, izgubit ćemo 1,2 milijarde eura

Hrvatska bi mogla izgubiti značajan novac ukorliko propusti postati članicom EU do 1. siječnja 2013.

Ivo Josipović
Ivo Josipović (Goran Mehkek / CROPIX)
Više o

Hrvatska EU

,

Ivo Josipović

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović, u predavanju o hrvatskoj vanjskoj politici u utorak na mostarskom sveučilištu, izrazio je uvjerenje da će Hrvatska do početka 2013. ući u Europsku uniju, upozorivši da bi inače mogla izgubiti znatnu novčanu potporu.

"Ako Hrvatska ne uđe u Europsku uniju do 1. siječnja 2013., izgubit ćemo oko 1,2 milijarde eura, ali nadam se i uvjeren sam da ćemo najkasnije do toga datuma ili koji dan prije biti punopravan član EU-a", rekao je Josipović na predavanju za studente Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u tijeku posjeta tomu gradu.

Dodao je da su ulazak Hrvatske u EU i suradnja sa susjedima dva glavna vanjskopolitička cilja službenog Zagreba.

"Strateški i povijesni cilj Hrvatske jest ulazak u Europsku uniju, jer pitanje da ili ne Europska unija znači da ili ne razvijena Hrvatska, Hrvatska s perspektivom, Hrvatska s dobrom budućnosti", rekao je hrvatski predsjednik.

Dodao je da Hrvatska želi biti most za suradnju u regiji s Europskom unijom i zemljama izvan EU-a. Hrvatskog predsjednika pozdravio je i dobrodošlicu poželio rektor mostarskog sveučilišta Vlado Majstorović, zahvalivši na financijskoj potpori Hrvatske izgradnji sveučilišnog kampusa.

Tijekom posjeta Mostaru predsjednik Josipović se najprije u hrvatskom generalnom konzulatu u Mostaru sastao s dužnosnicima HDZ-a BiH i HDZ-a 1990. koji su nedavno potpisali sporazum o zajedničkom nastupu u vlasti i ustavnim promjenama, a zatim imao radni ručak s više hrvatskih političkih dužnosnika iz više stranaka, među kojima su bili i predstavnici SDP-a BiH.

Nakon posjeta mostarskom sveučilištu na kraju boravka u Mostaru Josipović je posjetio mostarski franjevački samostan.(hina/metro-portal)

 

16.11.2010. 20:09:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh