« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
PROSVJEDI INTELEKTUALACA

Afganistanski studenti žele Obaminu smrt

Prosvjednici su blokirali ulice Džalalabada i zahtijevaju da stranci napuste zemlju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Barack Obama

,

Afganistan

,

prosvjedi

,

Hamid Karzai

Stotine afganistanskih studenata prosvjedovale su u srijedu u Džalalabadu protiv stranih postrojba optuženih da su u subotu u operaciji ubile učenike.

Studenti, većinom sa Sveučilišta pokrajine Nangarhar, čiji je glavni grad Džalalabad, blokirali su ulice grada i uzvikivali "Smrt Obami" i "Smrt stranim snagama". "Vlada mora spriječiti jednostrane operacije ili ćemo u ruke uzeti oružje umjesto olovaka i boriti se protiv međunarodnih snaga", zaprijetili su studenti u priopćenju.

"Prosvjedujemo protiv tih stranaca koji su došli u našu zemlju", dodao je Safiulah Aminzai, jedan od organizatora okupljanja, glede stranih postrojbi raspoređenih u zemlji od kraja 2001. "Nisu donijeli demokraciju u Afganistan nego ubijaju našu djecu i naše studente vjernike", optužio je on. Sličan prosvjed predviđa se u Kabulu tijekom popodneva.

Afganistanski predsjednik Hamid Karzai optužio je u ponedjeljak međunarodne snage da su ubile deset civila, od čega osam učenika, u operaciji izvedenoj prošle subote u nestabilnoj pokrajini Kunar. (hina/metro-portal)

30.12.2009. 11:10:42
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    30.12.2009. 12:48
    da, a zapadnjaci su tvrdili da su ubijeni talibani... tako da treba uzeti sa rezervom svako euforično priopćenje o ubijenim 'pobunjenicima', jer su to uglavnom civili... i onda se čude da im se ljudi dižu u zrak pred nosom :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh