« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
LAKŠA NESREĆA

Afganistan: Prevrnuo se helikopter s dva hrvatska vojnika

Jedan hrvatski dočasnik zadobio je lakšu ozljedu noge, priopćeno je iz MORH-a

Afganistanski MI-17 helikopteri
Afganistanski MI-17 helikopteri (Wikipedia)
Više o

helikopter

,

nesreća

,

hrvatski vojnici Afganistan

Tijekom provedbe redovne zadaće u međunarodnoj operaciji ISAF u Afganistanu u srijedu u 9.05 sati po hrvatskom vremenu došlo je do prevrtanja helikoptera ANA-e (Afganistanske narodne armije) u kojem su se nalazila i dva pripadnika 17. hrvatskog kontigenta (HRVCON) - pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO), pri čemu je jedan hrvatski dočasnik zadobio lakšu ozljedu noge, priopćeno je iz MORH-a, a prenosi Hina.

Obojica pripadnika OSRH (dočasnik i časnik) su s još dvoje putnika iz helikoptera odmah pregledani u američkoj vojnoj bolnici u bazi na istoku Afganistana. Kod dočasnika je ustanovljena lakša ozljeda noge (vanjska ogrebotina na koljenu), dok kod časnika nisu ustanovljene ozljede, prema priopćenju.

Obojica pripadnika OSRH su nakon pregleda otpušteni iz bolnice, a tijekom dana će biti prebačeni u matičnu bazu u Kabulu gdje će nastaviti s provedbom redovitih zadaća.

Do prevrtanja helikoptera ANA-e, kojim je upravljao pilot pripadnik ISAF-a iz države članice NATO-a, došlo je tijekom slijetanja u ISAF bazu na istoku Afganistana između Kabula i Jalalabada, a u istom se nalazilo pet pripadnika snaga ISAF-a, tri pripadnika ANA-e i prevoditelj. O uzrocima pada Ministarstvo obrane RH će u narednom razdoblju izvijestiti po zaprimanju istih od strane ISAF-a, kaže se na kraju priopćenja.

15.06.2011. 16:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh