« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
VESNA PUSIĆ:

Afera oko Polančeca ne može se raščistiti bez Sanadera

Vesna Pusić kaže kako iznad potpredsjednika Vlade ima još samo jedna razina, a to je bivši predsjednik Vlade

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Krunoslav Pavlina/Cropix)
Više o

Ivo Sanader

,

Damir Polančec

,

Vesna Pusić

Saborska zastupnica HNS-a i predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora oko pristupanja EU Vesna Pusić izjavila je večeras u Vukovaru kako ne vidi kako se afera oko bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca može raščistiti a da "predmetom raščišćavanja ne bude i bivši predsjednik Vlade Ivo Sanader".

Raščiščavanje korupcionaških afera u ovom je trenutku u Hrvatskoj dosegnulo razinu potpredsjednika Vlade, "a iznad toga ima još samo jedna razina, a to je bivši predsjednik Vlade", rekla je Pusić.

"Afere koje se događaju u svakom slučaju su neugodne za slušati, ali po meni je i to bolje nego ono što je bilo prije nego su se te teme počele otvarati", kazala je Pusić novinarama uoči predavanja "Hrvatska na putu izgradnje civilnog društva - postignuća, prepreke i izgledi za budućnost", koje se u hotelu Lav održala u organizaciji Europskog doma Vukovar i Zaklade Friedrich Ebert iz Zagreba.

"Za Hrvatsku je izrazito važno da se ti slučajevi raščiste. Ne očekujem da će to nepravdu pretvoriti u pravdu, ali očekujem da će u najmanju ruku dovoljno zastrašiti, kako bi se u budućnosti prezalo pred takvim ponašanjem", rekla je.

Dotaknuvši se teme svog predavanja, Pusić je upozorila kako je civilno društvo u Hrvatskoj slabije nego što je to bilo devedestih godina prošloga stoljeća. Razlog vidi u tome "što su se promijenile teme, a nije se promjenila struktura aktivizma izvan formalne politike".

Upozorila je i kako se od pola milijarde kuna, koliko se na financiranje udruga izdvaja u državi na godišnjoj razini, ogromna većina daje sportskim udrugama a ostalim udrugama što preostane. (hina/metro-portal)

13.05.2010. 00:37:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh