« Kultura
objavljeno prije 1 godinu i 4 mjeseca
CEKATE

Adventske radionice u CeKaTe-u

Pozivamo djecu i obitelji da udruže snage i zajednički izrade božićne ukrase i začine čaroliju nadolazećih blagdana svojom kreativnošću

Adventske radionice
Adventske radionice (Arhiva)
Više o

radionice

,

Cekate

,

advent

Već tradicionalno, u ove predblagdanske dane Centar za kulturu Trešnjevka je pripremio tri besplatne adventske radionice. Pozivamo djecu i obitelji da udruže snage i zajednički izrade božićne ukrase i začine čaroliju nadolazećih blagdana svojom kreativnošću. Dvije adventske radionice koje će se održati 3. i 10.12.2022. odvijat će se u Centru za kulturu Trešnjevka, dok će se treća radionica održati u sklopu manifestacije "Advent na Knežiji" 17.12.2022. u Mjesnom odboru Knežija, Albaharijeva 2.

Opis radionica: 3.12. IZRADA BOŽIĆNE I NOVOGODIŠNJE ČESTITKE I UKRASA, voditeljica: Sanja Pribić

Dob polaznika: djeca i odrasli (do 15 osoba)
Navika pisanja čestitki s pojavom i korištenjem računala i pogotovo pametnih telefona, pomalo se izgubila. No, ne sasvim. Čestitka nije samo način prenošenja dobrih želja. Ona može biti i ukras u blagdanski uređenom domu, ali i ures na božićnom drvcu. Izrađivale bi se upravo takve čestitke, koje bi formom i načinom izrade mogle biti i ukras (oble forme, „prozorčići" na prvoj strani, kroz koju izviruje lik s druge strane i sl.). Prijaviti se možete OVDJE.

10. i 17.12. IZRADA UKRASA ZA BOR OD SLANOG TIJESTA, voditeljica: Eva Herceg-Artistress

Broj polaznika: do 15 djece predškolske i školske dobi
Glavni cilj ove radionice posredstvom je likovnog jezika pomoći razvoju koordinacije ruku i očiju (pogleda) te fine motorike i grafomotorike valjanjem, modeliranjem, usitnjavanjem. Osim toga cilj je radionice upoznati djecu s narodnim običajima putem tradicionalne likovne tehnike i motiva te ih potaknuti na maštanje i kreativno izražavanje posredstvom različitih likovnih tehnika i materijala. Prijaviti se možete OVDJE. 

02.12.2022. 10:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh