« Glazba
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
WONDERING WHY

Achromatic Attic premijerno na Radio Studentu

Premijera novog EP-a "Wondering Why" sastava Achromatic Attic u cijelosti na Radio Studentu

Achromatic Attic na Radio Studentu
Achromatic Attic na Radio Studentu (Arhiva)
Više o

Achromatic Attic

,

Wondering Why

Ako vam je dosta toga da radio pušta samo singlice i čeznete za punokrvnim albumima u eteru, zagrebački Radio Student u suradnji s alternativnim garage rock bandom Achromatic Attic priskače u pomoć.

Vrijedni dečki predstavit će drugi EP "Wondering Why" te premijerno u eteru Radio Studenta u cijelosti i bez prekidanja zavrtiti novi materijal, što je rijetkost u medijskom prostoru Hrvata. Specijalna emisija Wondering Why On Air na rasporedu je u petak, 17. listopada, u 16:30 sati na Radio Studentu na 100,5 MHz, pod uređivačkom palicom dvojca Mile i Peki Pele iz emisije Zvučni zid.

EP "Wondering Why" je dugoočekivano drugo izdanje zagrebačkog alternative/garage rock benda Achromatic Attic snimljeno za nezavisnu etiketu Chansonfest. Pod vodstvom Marka Mrakovčića EP je sniman tijekom 2013. godine, a masteriran je u Sage Audio studiju u Nashvilleu. Novi album je najavljen singlom  "Reconciliation" za koju je snimljen i spot.

Achromatic Attic je alternative/garage rock bend iz Zagreba osnovan 2009., a u trenutnom sastavu svira od travnja 2010. godine. Bend čine Dino (vokal i ritam gitara), Matt (prateći vokal i bas), Mislav (solo gitara) te Domo (prateći vokal i bubnjevi).

2013. godine bend pobjeđuje na Inmusicovom natječaj "Zasviraj sa Žujom" te time dobiva priliku svirati na glavnoj pozornici spomenutog festivala, ali i u Engleskoj u glasovitom The Assembly klubu. Iste godine nastupaju i kao predgrupa za Manu Chao. 2014. godinu obilježava izbacivanje prvog spota koji se vrtio na MTV Adria, zapaženi uspjesi u sklopu akustičnih večeri u knjižari Rockmark te nastup na prvom SuperUho festivalu u Šibeniku.

"Wondering Why On Air" pratite na Radio Studentu na 100,5 Mhz ili preko live streama na www.radiostudent.hr u petak 17. listopada, od 16:30 sati.

13.10.2014. 17:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh