« Glazba
objavljeno prije 14 godina
INMUSIC

Absolut Party za noćne ptice T- Mobile INmusica

Što raditi nakon završetka dana na festivalu? Partijati do jutra, naravno ...

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (INMUSIC)
Više o

T-Mobile INmusic

,

Luka Šulić

,

Kraljevska glazbene akademija u Londonu

Kada se ugase svjetla otvorenih pozornica na T-Mobile INmusic festivalu luda zabava nastavlja se do ranih jutarnjih sati, i to na Absolut Partyu! Uz zvukove elektronike (house, disco, boogie, deep house, afro...)

Absolut Party će na noćnoj pozornici tako svakoga dana festivala, uključujući i nulti dan, ispratiti ljubitelje elektronike i sve one željne dobre zabave sve do sljedećeg festivalskog dana...

Absolut Party održava se pod pokroviteljstvom Absolut Vodke koja podržava elektroničku glazbu nizom zanimljivih glazbenih događanja u svijetu. Brand Absolut se usko povezuje s glazbom, umjetnošću, kao i ikonama koje ih predstavljaju, a kreativna priroda samog branda potaknula je vodeće umjetnike našeg vremena da razviju svoju osobnu interpretaciju Absolut vodke.

Absolut Party zagrijavat će nekoliko zanimljivih imena scene, a neke od njih donosimo u nastavku.

ÂME @ ABSOLUT PARTY

Âme je francuska riječ za dušu i izgovara se 'ahm'. Ova 'house glazba sa dušom' nastala je prije otprilike 8 godina, kada su se Kristian i Frank prvi put sreli na jednom partyju. Riječ je o house dvojcu kojeg čine Frank Wiedemann i Kristian Beyer, a koji je spojio prepoznatljive zvukove house scene svakog od navedenih gradova. Njihova duhovna misija istraživanja van svih granica house glazbe privukla je veliku pažnju glavnih aktera suvremene klupske glazbe.

Trenutno Âme spadaju u ligu prvaka, a izdanja poput 'Nia', 'Mifune', 'Shiro' ili 'Rej' koje smo čuli su već sada pravi bezvremenski klasici sa zapanjujuće prekrasnim house zvukom, fascinantnim nizom sekvenci, uzvišenim zvučnim okružjem i nevjerojatno dubokom atmosferom. Njemački DJ-i i producenti, Kristian i Frank, dolaze sa scene koja nam je dala Jazzanovu i Sonar Kollektiv, ali ipak su uspjeli na vlastitoj etiketi Innervisions stvoriti svoj prepoznatljivi zvuk, kojim su spojili techno i house te ga usmjerili ravno na plesni podij.

www.sonarkollektiv.com/ame

JOGARDE [FREILAUF] @ ABSOLUT PARTY

Jogarde je promotor i organizator serijala Freilauf koji se održava nekoliko puta godišnje u klubovima Aquarius i Masters u Zagrebu te član Kontrapunkt DJ kolektiva pod okriljem Eddya Ramicha, ugošćujući tako interesantna i utjecajna imena u svijetu elektronske glazbe. Ne postavlja granice među žanrovima već ih ruši širokom paletom glazbenih smjerova koji imaju "slobodan hod", što i jest značenje riječi "Freilauf"; disco, boogie, deep house, afro, balearica, detroit i klasici koji vuku korijene iz crnačkog miljea, a sve se to skupa može nazvati Jazz-om ili glazbom s dušom.

Freilauf djeluje ispod površine, iza pozornice te se ne bavi popularnošću DJ-a nego funkcionalnošću njegova stvaralaštva i samog seta na plesnom podiju. Svrha Freilaufa je svojim konceptom objediniti zajednicu ljudi koji dijele istu ljubav prema glazbi, bila ona stara 40 minuta ili 40 godina.

Ustrajna u proširivanju glazbenih horizonata i dovođenju interesantnih imena, ova klupska večer privlačila je do sada ozbiljnije poznavatelje 4/4 ritma, a krasi se gostima kao što su: Âme, Dixon, Prins Thomas, Metro Area, Ilija Rudman, Andy Whittaker, Gerd Janson, Henrik Schwarz, Trus'me, The Revenge, Alex from Tokyo i drugi. Zahvaljujući iznimno kvalitetnom glazbenom odabiru te dugogodišnjem iskustvu Jogarde zna svojim jedinstvenim stilom i eklektičnim pristupom plijeniti pažnju scene i publike. Svim ljubiteljima dobre glazbe on je definitivno pravi izbor!

www.jogarde.com
soundcloud.com/jogarde
www.myspace.com/jogarde
www.facebook.com/pages/Freilauf

02.06.2010. 14:41:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh