« Glazba
objavljeno prije 4 mjeseca i 25 dana
NAJAVE

Abba Real Tribute u Vintage Industrialu u subotu 29. rujna

Nakon što je ABBA REAL TRIBUTE iz Beograda tri puta zatrpala ljudima Vintage Industrial, ne sumnjamo kako će i ovaj put izgledati

Abba Real Tribute napravit će sjajnu atmosferu
Abba Real Tribute napravit će sjajnu atmosferu (Vintage Industrial)
Više o

Abba Real Tribute

,

Vintage Industrial Bar

Gotovo pola stoljeća pjesme najpoznatijeg švedskog benda svih vremena - ABBA i dalje pjevaju i mladi i stari. Jedan od najvećih pop fenomena svih vremena dobit će svoju tribute večer u subotu, 29. rujna. Nakon što je ABBA REAL TRIBUTE iz Beograda tri puta zatrpala ljudima Vintage Industrial, ne sumnjamo kako će i ovaj put izgledati.

U subotu 29. rujna postanite dancing queens bar na jednu večer.

*************************************
BIOGRAFIJA:
Osnovana 1972., ABBA je najuspješnija švedska, svjetska pop grupa te također jedna od najpopularnijih grupa na svijetu koja je ikada postojala. Kvartet je bio formiran kroz prijateljstvo, kasnije i ljubavne veze, Bennyja Anderssona i Björna Ulvaeusa u paru s Anni-Frid Lyngstad i Agnethom Faltskog. Njihove pjesme su bile jako popularne diljem svijeta od sredine sedamdesetih do početka osamdesetih.

Ime ABBA nastalo je od početnih slova imena članova (Agnetha, Björn, Benny, Anni-Frid) (što je ujedino i palindrom).

Dominirali su top listama širom svijeta između 1974. i 1982. godine, u periodu od kada su pobijedili na natjecanju za Pjesmu Eurovizije 1974. pa sve do svog razlaza koji nikad nije bio službeno potvrđen, a ABBA je otišla u povijest kao jedan od najvećih sastava u povijesti glazbe, sa zaradom koja se broji u stotinama milijuna dolara.

Procjenjuje se da su do sada prodali oko 360 milijuna nosača zvuka širom svijeta što ih nakon The Beatlesa čini najprodavanijom grupom na svijetu svih vremena.

Razvodi između dva para jako su utjecali na grupu i njihova zadnja godina 1982. bila je obilježena albumom 'The Singles: The First Ten Years'. Benny i Björn su nastavili zajedno surađivati, a Agnetha i Frida su otišle svaka svojim putem radeći na solo albumima.

Također, dalekosežna ostavština grupe ABBA leži i u činjenici da je njihove pjesme obradilo i preuzelo preko nekoliko stotina bendova i pjevača, a među njih ubrajaju se i veličine kao što su U2, Kylie Minogue, Sid Vicious, Culture Club...

Istovremeno Elvis Costello, Madonna, Katy Perry, Chrissie Hynde iz Pretendersa, Pete Townsend iz grupe The Who te Dave Grohl, spomenuli su ABBA-u kao bend koji je na ovaj ili onaj način utjecao na njih i njihov rad.

DISKOGRAFIJA:
1973. Ring Ring 
1974. Waterloo 
1975. ABBA 
1976. Arrival 
1977. ABBA - The Album 
1979. Voulez-Vous 
1980. Super Trouper 
1981. The Visitors 

27.09.2018. 11:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh