« Film
objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci
FILMOVI

A sada... Frooom! filmska revija

Spremili smo Frooom! reviju dječjih filmova nastalih kroz 2019. godinu. Za većinu filmove ovo je premijera

Frooom filmska revija
Frooom filmska revija (Arhiva)
Više o

Frooom filmska revija

,

FROOM

Čeka vas preko dva sata programa, uz sveukupno 52 naslova nastala na početnoj, naprednoj i majstorskoj razini Frooom! filmske škole. Dio filmova koji će se moći vidjeti na reviji su već prikazani na nekim domaćim i međunarodnim festivalima i manifestacijama i za njih su dobili brojne nagrade i priznanja.

Na Frooom! filmskoj reviji prikazujemo filmove koji su kreirani na Frooom! radionicama u Zagrebu, Sinju, Rijeci, Koprivnici, Splitu i Komiži u 2019. godini. Sve su filmove osmislili, producirali, snimili, a nekad i montirali mladi Frooom! autori i autorice. Da bi doprinijeli umreženijem djelovanju na području medijske pismenosti, Frooom! filmska revija će se održati u suradnji s ESF projektom čiji su partneri i Bacači Sjenki - Medijsko obrazovanje je važno.MOV, UP.04.2.1.06.0047.

Projekt Medijsko obrazovanje je važno. MOV usmjeren je na provedbu istraživanja te na dokazima utemeljeno zagovaranje u području medijske pismenosti - ključne pismenosti novoga doba. 

Revija će se moći pogledati od petka, 7. svibnja od 16h na našem Frooom! Youtube kanalu.

Filmovi će biti raspoređeni po razinama radionica, u tri playliste po razinama radionica (početna, napredna i majstorska radionica). Filmovi će biti dostupni do petka, 14. svibnja.

Više o reviji možete saznati na našoj Frooom! web stranici.

Frooom je inovativni istraživački obrazovni program čiji proces i metodologija medijskog, filmskog i informatičkog opismenjivanja ima za cilj poticanje djece i mladih na razumijevanje, korištenje i stvaranje audiovizualnih radova s područja filmske umjetnosti te elektroničkih i novih medija, a provodi se u 12 gradova Republike Hrvatske te međunarodno. Frooom! je program Bacača Sjenki.

Bacači Sjenki su višestruko nagrađivana i hvaljena međunarodna umjetnička i proizvodna platforma za interdisciplinarnu suradnju, stvaralaštvo te promišljanje intermedijalnih umjetnosti, koja uspješno i bez poteškoća isprepliće međunarodnu suradnju, film, kazališne izvedbe, urbane intermedijalne projekte, aktivizam, pedagoški rad, video umjetnost te selektorsku praksu u cjelovito umjetničko djelovanje.

11.05.2021. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh