« Glazba
objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci
NAJAVE

A Place to Bury Strangers u Močvari 24. ožujka

Američki noise rock trio A Place To Bury Strangers nastupit će u klubu Močvara u četvrtak 24. ožujka 2022.

A Place to Bury Strangers
A Place to Bury Strangers (Arhiva)
Više o

klub Močvara

,

A Place To Bury Strangers

Američki noise rock trio A Place To Bury Strangers nastupit će u klubu Močvara u četvrtak 24. ožujka 2022.

Često nazivan najglasnijim bendom New Yorka, APTBS je poznat po svojim nastupima uživo, a svoju glazbu stvara na tromeđi shoegazea, spacea i psihodeličnog rocka. Trojac pod vodstvom Olivera Ackermanna u Zagreb se vraća u novom sastavu kojeg čine basist John Fedowitz i bubnjarka Sandra Fedowitz, inače članovima Ceremony East Coasta. Oliver i John su također prijatelji iz djetinjstva, a zajedno su svirali u legendarnom underground shoegaze bendu Skyware. Sve to pokazuje da gledamo najbolju verziju benda A Place To Bury Strangers do sada, a zajedno označavaju novu fazu i povratak najsirovijim idejama, te kaotičnoj i apokaliptičnoj inkarnaciji.

A Place To Bury Strangers - "End of the Night"

Novu postavu prati i najava EP-a "Hologram" koji napisan i snimljen u izolaciji, a sam Ackermann ga je ujedno i producirao. Materijal će biti objavljen 16. lipnja za njegovu novu etiketu Dedstrange, a riječ je o povratku benda na sirovi, nepredvidljivi i intimni zvuk. Kao prvi singl odabran je upravo predstavljeni "End of the Night".

APTBS su crpili utjecaj od bendova poput Jesus And Mary Chain i gradili ime s moćnim, razarajućim wall of sound zvukom, te fantastičnom svirkom zbog čega su dijelili pozornicu s imenima poput Nine Inch Nails i MGMT. Od samog početka, kada im je debi album na Pitchforku svrstan u kategoriju najbolje nove glazbe, grupa se uspjela nametnuti kao jedan od najuzbudljivijih novih sastava zadnjih desetak godina.

A Place To Bury Strangers - «Never Coming Back»

APTBS se vraća u Zagreb, a u klub Močvara na Trnjanskom nasipu stižu u novom poglavlju rada i s novim albumom na set listi. Velika europska turneja kroz ožujak i travanj vodi ih u Njemačku, Poljsku, Češku, Slovačku, Makedoniju, Srbiju, Belgiju, Nizozemsku, Švedsku i Dansku, dok na jedini nastup u Hrvatskoj staju 24. ožujka.

Ulaznice po cijeni od 90 kn u prodaji će se naći od četvrtka, 22. travnja od 10:00. Na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 110 kn. Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima Entria i online na www.entrio.hr

20.04.2021. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh