« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
SNJEŽNA OLUJA

700.000 ljudi ostalo bez struje u SAD

Snježna oluja praćena orkanskim vjetrom, u petak je ostavila bez struje najmanje 700.000 kućanstava i poslovnih objekata na sjeveroistoku SAD-a

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

SAD

,

struja

,

snježna oluja

U New Hampshireu je bez struje više od 230.000 stambenih i poslovnih objekata, a čak se i državni Operativni centar za hitna stanja opskrbljuje strujom iz generatora, izvijestila je TV mreža NBC.

Iz te je savezne države izviješteno o udarima vjetra od 145 km/h. Oko 220.000 korisnika ostalo je bez struje u državi New Yorku, a više od 100.000 u Maineu. O mnogobrojnim prekidima napajanja strujom izviješteno je i iz država Pennsylvanije, New Jerseya, Massachusettsa i Vermonta.

Kiša i poplave su veliki problem u sjevernom dijelu regije Nova Engleska. U gradu Golffstownu, u New Hampshieru, stanovnici se pripremaju za evakuaciju jer rijeka Piscataquog prijeti izlijevanjem iz korita.

Više na jug, snijeg je zatvorio prometnice i piste zračnih luka. Tisuće letova je otkazano, uključujući i više od 900 u zračnim lukama New Yorka.

Newyorški gradonačelnik Mike Bloomberg u petak je zatvorio javne škole, nakon što je na širem području grada palo 43 cm snijega.

Stanje na cestama pogoršalo se od četvrtka navečer. Kamioni su se zaglavili u snijegu na prometnoj autocesti Interstate 81 u blizini Scrantona, u Pennsylvaniji, a dio autoceste Interstate 84 koja povezuje Pennsylvaniju i New York zatvoren je zbog prevrtanja kamiona tegljača. U New Jerseyu je izviješteno o desecima prometnih nesreća na snijegom pokrivenim cestama, pa su smanjena ograničenja brzine. (hina/metro-portal)

26.02.2010. 19:07:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh