« Život
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
PINOKIO

7 znakova da partner laže

Evo sedam znakova da vam partner nešto mulja... a na vama je da otkrijete što

Skužite ga...
Skužite ga... (Shutterstock)
Više o

laži

,

veza

,

laganje

Istina je jedan od temelja kvalitetne veze, bila ona privatna ili poslovna, jer sve što je zasnovano na laži prije ili kasnije će se urušiti - pa evo sedam znakova da vam partner nešto mulja... a na vama je da otkrijete što.

Izbjegavanje izravnog kontakta očima - najbolji je detektor laži. Ako vaš partner neprirodno trepće i sklanja pogled praveći se da ga razgovor ne zanima definitivno vam nešto skriva.

Mnoštvo informacija  - i prije negoli postavite pitanje često je znak kako vam partner namjerno prešućuje istinu.

Nekontrolirano grickanje usnica - lupkanje prstima po stolu ili treskanje nogom signali su nelagode i nervoze. Vrlo je vjerojatno da ste svojim pitanjem partnera doveli u situaciju u kojoj je istinit odgovor neizbježan pa nesvjesno reagira nizom nervoznih radnji.

Oklijevanje, odugovlačenje - mucanje i izgovaranje nepotrebnih poštapalica česti su trikovi lažljivaca. Pomoću takvih sitnih odugovlačenja u razgovoru oni zapravo kupuju vrijeme kako bi laž smislili.

Položaj tijela - jedan od detektora partnerove laži, obratite pažnju na njegove ruke, ramena i sjedenje. Ukoliko križa ruke znak je da nešto skriva, zauzima li stojeću poziciju tijekom razgovora ili u rukama prevrće kakav predmet jasno je kako izbjegava istinu, krije li se iza stolice i stoji nagnut nad stolom jasno je da se sprema za obranu.

Suočavanje s nizom činjenica - često potiče burnu reakciju. Da je napad najbolja obrana dobro je poznato, stoga oprez i ne dajte se smesti prije negoli vodu natjerate na svoj mlin 'istine'.

Zastajkivanje - ako vaš partner to stalno radi te uz to vrti jedne te iste fraze vrlo je vjerojatno kako je laž pripremljena unaprijed.

19.04.2017. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh