« Život
objavljeno prije 7 godina
EH, DA ...

7 znakova da mislite srcem, a ne glavom

Kako prepoznati jeste li među onima kojima srce uvijek odnosi prevagu nad razumom ili je ipak obrnuto? Evo sedam znakova koji na to nedvojbeno ukazuju...

Možda ipak ponekad glavom?
Možda ipak ponekad glavom? (Shutterstock)
Više o

srce

,

razmišljanje

,

glava

,

donošenje odluka

Srce ili glava? Što kod vas preteže u trenucima kad treba donijeti odluku? Rijetki će se odlučiti za prvo, jer žele ispasti razumni, no svejedno će odluke biti posljedice osjećaja, a ne razuma.

Pa onda, kako prepoznati jeste li među onima kojima srce uvijek odnosi prevagu nad razumom ili je ipak obrnuto? Evo sedam znakova koji na to nedvojbeno ukazuju...

Donošenje odluka  - treba vam vremena, što prema rezultatima nekih istraživanja znači da se trudite srcem donijeti moralnu odluku s kojom ćete živjeti bez problema. 

Emocionalnost - uvijek i svugdje pokazujete emocije, pa nije čudno ni ako zaplačete tijekom žučne rasprave. 

Govorite o osjećajima - za vas je to način povezivanja s drugim ljudima, pa vas nije sram priznati što osjećate čak i potpunim strancima. 

Intuitivnost - jako dobro možete procijeniti da nešto nije u redu bez da vam to netko treba reći.

Osjetljivost na stres - pogreške i negativni komentari pogađaju vas više nego druge ljude, a pod stresom doživljavate više negativnih emocija.

Sve osjećate - kad razmišljate, u vama se kovitlaju svi mogući osjećaji, bila to tuga ili sreća, ljutnja ili zadovoljstvo i na temelju njih se ponašate.

Volite ugađati ljudima - nalazite veliko zadovoljstvo u pomaganju i ugađanju ljudima koji vam se sviđaju, pa vas nerijetko treba podsjetiti da se trebate brinuti i za sebe.

16.05.2017. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh