« Život
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
STVARNO?

7 stvari koje samci rade bolje

Samci postaju sve veći dio populacije u razvijenim zemljama, a unatoč raširenim mitovima, postoje neke stvari koje definitivno bolje radite kad ste sami

Samcima je u nekim stvarima definitivno bolje
Samcima je u nekim stvarima definitivno bolje (Arhiva)
Više o

vrijeme

,

samci

,

slobodno vrijeme

,

društveni život

Samci više nisu izopćenici iz društva, jer je trenutna situacija gotovo nevjerojatna - samci u SAD predstavljaju većinu populacije, pa ne čudi da je proveden cijeli niz istraživanja o njihovom načinu života.

Zanimljivosti je bezbroj, a mi ćemo izdvojiti 7 stvari koje bolje radite kad ste sami koje je nabrojao sociolog sa Sveučilišta New York Eric Klineberg u svojoj knjizi Going Solo.

Društveniji su - češće su u kontaktu s obitelji i susjedima, prijateljskije raspoloženi i uvijek spremni pomoći. Istraživanje je pokazalo da prosječan samac razgovara s drugim ljudima 12 minuta dnevno, a osobe u braku - 7.8 minuta.

Imaju više vremena za sebe - samcima je puno lakše otkriti tko su, koji je smisao njihovog života i koje sve sklonosti i talente imaju.

Imaju manje pravnih obaveza - sve rade samo za sebe, pa hodanja po šalterima i beskrajnih redova i papirologije ima bitno, bitno manje.

Rade manje od oženjenih muškaraca - vjerovali ili ne, samci u dobi od 28 i 30 godina prosječno rade 441 sat manje izvan posla od kolega u vezi ili braku, a oni od 44 do 46 godina 403 sata manje, na godišnjoj razini, naravno.

Više vježbaju - samci u prosjeku vježbaju više puta tjedno od oženjenih, a uz to imaju za četvrtinu manje šanse za pretilost

Žene imaju veću plaću - ma koliko ovo grozno zvučalo, žene koje su same u pravilu dobivaju veće plaće od svojih udanih kolegica.

Pa vi odlučite ...

10.07.2016. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh