« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
UPOZORENJE

7 stvari koje ne bismo trebali raditi na Facebooku

Uložite nekoliko minuta i posložite profil koji će jamčiti maksimalnu sigurnost vas i vaše djece

(Facebook)
Više o

internet

,

Facebook

,

društvene mreže

Časopis "Consumer Reports Magazine" izdao je svojevrsno upozorenje svim korisnicima Facebooka s popisom stvari koje nikako ne bismo smjeli raditi na toj društvenoj mreži:

1. Koristiti lošu lozinku

Izbjegavajte jednostavna imena i pojmove, čak i ako na kraju lozinke koristite brojeve. Umjesto toga, stvorite kombinaciju velikih i malih slova, brojeva i simbola. Dobra lozinka ima najmanje osam znakova. Preporučljivo je koristiti brojeve i simbole u sredini riječi, kao na primjer hO27usEs

2. Ostaviti puni datum rođenja

Datum rođenja može biti važna informacija lopovima da vam isprazne bankovni račun ili prikupe informacije o mogućim PIN-ovima ili lozinkama pošto većina ljudi u njih uključuje brojeve iz vlastitog datuma rođenja. Možete postaviti da vam se prikazuju samo dan i mjesec rođenja ili pak potpuno izostaviti navedenu informaciju s profila.

3. Zanemarivati postavke privatnosti

Za gotovo sve informacije na Facebooku možete kontrolirati što želite dijeliti, a što zadržati za sebe. Uložite nekoliko minuta i podesite postavke privatnosti onako kako vam najbolje odgovaraju.

4. Objaviti imena djece

Ne koristite imena vlastite djece prilikom tegiranja slika te u profilima. Djeca imaju pravo na privatnost i pravo da jednog dana samostalno odluče u kojoj mjeri se žele eksponirati na internetu..

5. Spominjati da niste kod kuće

Status da odlazite na putovanje lopovu je jednak statusu: "Nema me doma, opljačkaj me!". Doživljaje s putovanja radije podijelite s prijateljima kad ponovno stignete kući.

6. Dopustiti da vas tražilice pronađu

Spriječite nepoznate osobe da pronađu vaš profil. Među postavkama privatnosti odaberite "Only friends" u odgovarajućoj kućici koja se odnosi na tražilice.

7. Dopustiti djeci da bez nadzora koriste Facebook

Iako Facebook ne smiju koristiti djeca mlađa od 13 godina, činjenica je da postoje i mlađi korisnici. Postanite njihovi prijatelji te diskretno nadgledajte njihove aktivnosti. Ono što se djeci čini bezazlenim, može se pretvoriti u potencijalno opasne podatke poput statusa: "Mama se uskoro vraća kući, moram oprati suđe."

14.05.2010. 10:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh