« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 3 mjeseca
ISPROBAJTE

7 stvari koje kava radi za ljepotu

Ako pomiješate kavu s malo maslinovog ulja ili maslaca, dobit ćete odlično sredstvo za tijelo koje će smanjiti celulit na bedrima i stražnjici

Kava nije samo ukusan napitak...
Kava nije samo ukusan napitak... (FreeDigitalPhotos)
Više o

kava

,

ljepota

,

recepti

Kava je omiljeni napitak, no uz to će napraviti prava mala čuda za vašu ljepotu, samo trebate slijediti ovih sedam savjeta i zaboravit ćete na skupe kreme i tretmane.

1. Šalica kave je sastavni dio jutarnjeg rituala koji nas razbuđuje i priprema za početak dana.

2. Ispijanje kave potiče rad probave, pa se nameće i kao odličan alat prilikom mršavljenja i dijeta - osobito ako pijemo crnu, domaću kavu bez mlijeka i šećera.

3. Znanstvenici su potvrdili njen blagonaklon učinak na prevenciju bolesti srca, dijabetesa i rizika od Alzheimerove bolesti.

4. Zrnca svježe mljevene kave možete upotrijebiti kao jeftin piling za tijelo. Njima možete istrljati sve, od kože lica, vrata i udova, do tvrde kože na stopalima. 

5. Ako pomiješate kavu s malo maslinovog ulja ili maslaca, dobit ćete odlično prirodno sredstvo za tijelo koje će smanjiti celulit na bedrima i stražnjici.  

6. Skuhajte kavu na uobičajen način, pa je uspite u kalupe za led i pustite da se smrzne. Kockicama ledene kave pređite preko lica i tijela kada vam je potrebno osvježiti izgled kože u trenutku.

7. Napravite jeftinu kremu protiv bora: pomiješajte pola šalice ohlađene crne kuhane kave s malo raženog brašna i jednim žumanjkom, pa ovom pastom osvježite izgled lica dva do tri puta dnevno.

07.02.2017. 18:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh