« Život
objavljeno prije 7 godina i 3 mjeseca
ZAPAMTITE :)

7 načina za motivaciju na poslu

Motivacija na poslu gotovo da i ne postoji ponedjeljkom ujutro i petkom popodne - vikend je ili još uvijek svjež u glavi ili se pripremamo za njega, pa evo što treba napraviti

Svakome treba motivacija
Svakome treba motivacija (Shutterstock)
Više o

posao

,

učinkovitost

,

motivacija

,

uspjeh

Posao je mjesto na kojem, nadamo se iskreno, provodite većinu vremena tijekom tjedna, a sigurni smo da vam entuzijazam nije baš na visini cijelo vrijeme, naročito ponedjeljkom ujutro. 

Kako onda ostati motiviran? Forbes tvrdi da poslu trebate pristupiti pozitivno da bi bili učinkoviti i uspješni, pa evo 7 načina kako to i napraviti u stvarnosti:

Družite se s kolegama s posla - lakše je raditi s ljudima s kojima ste u dobrim odnosima.

Fokusirajte se na pozitivne stvari izvan posla - motivacija dolazi s uravnoteženim životom. U slobodno vrijeme se bavite nekim sportom, družite se s prijateljima, voljenim osobama ili napravite neki zdravi obrok.

Postavite ciljeve - postavljanje realnih ciljeva važno je kako bismo stalno ostali motivirani.

Prisjetite se da ste sami zaslužni za svoj uspjeh te da sami krojite svoju budućnost -sami ste zaslužni za svoju budućnost, svoj uspjeh i ispunjenje svojih ciljeva. Postavite si realne ciljeve i ispunite ih.

Pronađite male trenutke inspiracije - to može biti šalica kave u jutarnjim satima ili ugodan razgovor s kolegama.

Samima sebi uputite pozitivne misli - svakodnevno samima sebi kažite kako ste uzbuđeni zbog svog posla i koliko volite ono što radite. Recite si da ste sposobni i pouzdani.

Uzmite 10-minutnu pauzu svakog sata - uzmite si kratku pauzu kako bi odmorili i odbacili negativne misli. I tih deset minuta može vam "napuniti baterije". 

27.02.2017. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh