« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
SAVJETI

7 načina za korištenje kokosovog ulja

Kokosovo ulje čudo je koje nećete ispustiti iz ruku kad isprobate ove naše odlične i provjerene savjete

Kokosovo ulje radi čuda za kožu
Kokosovo ulje radi čuda za kožu (Pexels)
Više o

ljepota

,

savjeti

,

kokosovo ulje

,

upotreba

Nakon što otkrijete čudotvorno kokosovo ulje, više ni nećete pomisliti na skupe preparate za lice i tijelo. Evo kako ga možete iskoristiti.

1. Peeling za tijelo. Jednostavno pomiješajte kokosovo ulje i kokosov šećer i njime istrljajte dijelove tijela na kojima radite peeling. Koža će biti mekana, uklonit ćete mrtve stanice, a peeling možete koristiti nekoliko puta tjedno.

2. Ulje za tijelo. Koristite kokosov ulje umjesto bilo kojeg ulja za tijelo, pogotovo ako imate suhu kožu. Budite posebno velikodušni ne mjestima gdje je koža posebno suha, poput stopala i laktova.

3. Ulje za kožu noktiju. Zbog antibakterijskih svojstava, kokosovo ulje možete koristiti kod manikure za omekšavanje kože prije nezanja.

4. Kokosova kupka. Ako volite uživati u dugim kupkama, dodajte u vodu žlicu kokosovog ulja i nekoliko kapi omoljenog eteričnog ulja. Time ćete spriječiti da vam topla voda isuši kožu i uživat ćete u mirisu i terapijskom svojstvima.

5. Pelenski osip. Kokosovo ulje možete koristiti i na nježnoj dječjoj koži. Dobro je za tretiranje kože nadražene pelenskim osipom jer umanjuje bol, osip i crvenilo.

6. Ulje za ruke. Ako vam je koža ruku često nadražena, kokosovo ulje pravo je rješenje. Ono se brzo upija pa nećete morati sjediti besposleni i čekati da počne djelovati, a ako želite pojačati njegovo djelovanje, nakon nanošenja ulja, stavite na ruke pamučne rukavice.

7. Dezodorans od kokosovog ulja. Potrebno vam je pola šalice kokosovog ulja, pola šalice sode bikarbone i 40-60 kapi elencijalnog ulja po želji. Sve sastojke izmiješajte i napunite njime spremnik za dezodorans pa nanosite u maloj količini. Kako bi zadržao čvrstu teksturu, držite ga u frižideru, pogotovo u vrijeme ljetnih mjeseci.

 

 

Piše: Andrea Holi
28.09.2017. 13:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh