« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 5 godina i 3 mjeseca
EH, DA... :)

7 biljaka koje nose sreću

Jeste li znali da se za određene biljke vjeruje kako donose sreću ukućanima uz koje rastu?

Privucite sreću u dom!
Privucite sreću u dom! (Arhiva)
Više o

sreća

,

biljke

,

jasmin

,

ruža

,

spatifilium

,

drvo novca

Najbolji način da svoj dom učinite ugodnijim i zdravijim mjesto za život je da u njega unesete biljke. Biljke pročišćuju zrak, a mnoge od njih i  neutraliziraju zračenja električnih uređaja. No, jese li znali da se za određene biljke vjeruje kako donose sreću ukućanima uz koje rastu?

Evo, stoga, 7 biljaka koje po narodnim vjerovanjima nose sreću:

Drvo novca - samo ime govori u čemu je ova biljka "stručnjak". Prema feng shuiju, drvo novca vrhunski je srećonoša i tradicionalno se poklanja za uspjeh u karijeri i poslu, odnosno materijalno blagostanje. Kinezi ju poklanjaju za Novu godinu. Kako bi potaknula dotok novca, treba ju postaviti blizu ulaznih vrata. No, postoji kvaka. Ne smijete dopustiti da biljka uvene ili bude u lošem stanju. Drvo novca ili rasula ima mesnate listove koji nalikuju na kovanice.

Jasmin - jasmin ima opojan miris i smatra se jakim afrodizijakom. Vjeruje se da jasmin pomaže održati romansu te da provlači ljubav, novac i pomaže u sotvarenju snova.

Kaktus - prema vjerovanju drevnih Maja i Kineza kaktus donosi prilike u život. Kaktus koji cvjeta simbolizira sreću i njegov vlasnik uskoro može očekivati dobre vijesti.

Orhideja  - osim što imaju lijepe, otmjene cvjetove i odišu egzotikom južnoameričkih prašuma, vjerje se da orhideje privlače ljubav,  produbljuju prijateljstvo i umiruju dušu. Stari Grci orhidejue su povezivali s plodnošću i snagom.

Ruža - vjeruje se da ruža privlači ljubav i sreću u život, a različite boje cvijeta simboliziraju različite vrijednosti te privlače različitu energiju. Primjerice, bijela ruža znači čistoću i zdravlje, dok bijela sa crvenim strast i predanost. Ruža boje breskve donosi mir, duhovnost i prijateljstvo, boije lavande pojačava spiritualnost, ružičasta znači romansu, a crvena pravu ljubav. Ruža bije fuksije pojačava ljubav prema sebi i prihvaćanje sebe.

Ružmarin - vjeruje se da ružmarin privlači ljubav, potiče požudu, ali i mentalno nas jača. Ružmarin nam rasterećuje psihu i drži nas mladima. Pomaže ozdravljenju, zaštiti i pročišćavanju doma.

Spatifilium ili jedarce - biljka iz porodice ljiljana, tamnozelenih listova i predivnih bijelih cvjetova koja podsjećaju na malena jedra moćan je pročišćivač zraka, osobito učinkovita kod zračenja električnih uređaja. Spatifilium se naziva i ženska sreća jer se vjeruje da ako djevojci poklonite ovu vrstu ljiljana, ona će uskoro pronaći ljubav, a ako ga poklonite udanoj ženi, u obitelj bi mogla stići prinova. Spatifilium donosi harmoniju među ukućane.

22.01.2019. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh