« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
MEDUZE

62-godišnja maratonka nije uspjela preplivati Floridski tjesnac

Plivačica je htjela postati prva osoba koja je preplivala taj tjesnac širok 165 km bez kaveza za zaštitu od morskih pasa

(Dreamstime)
Više o

plivački maraton

,

meduze

,

Diana Nyad

Dva je puta danas šezdesetdvogodišnja američka plivačica maratonka Diana Nyad pokušala preplivati udaljenost od Kube do Floride - 1978. i ove godine u kolovozu. Oba puta nije uspjela - zbog valova i problema sa zdravljem.

Treći put, u petak, krenula je iz Havane prema krajnjem jugoistoku Sjedinjenih Država, odustala je u nedjelju od pokušaja zbog velikog broja meduza u Floridskom tjesnacu, objavila je na svojoj internetskoj stranici prenosi Hina.

Plivačica koja je htjela postati prva osoba koja je preplivala taj tjesnac širok 165 km bez kaveza za zaštitu od morskih pasa, provela je u vodi više od 40 sati i preplivala oko 124 km prije nego je odustala.

"Medicinska ekipa mi je rekla da ne bih trebala još dvije noći provesti u moru i riskirati nove opekline od meduza", rekla je Nyad prije nego se popela na brod u njezinoj pratnji, navodi stranica diananyad.com.

Dan ranije, njezina je ekipa objavila na internetu da su plivačicu opekle meduze i da se žalila na teškoće u disanju, ali je ipak nastavila plivati pošto je uzela lijek.

Diana Nyad je već dvaput pokušavala preplivati udaljenost od Kube do Floride, 1978. i u kolovozu 2011., ali bezuspješno.

26.09.2011. 08:45:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh