« Film
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
RAZZIES

50 nijansi sive poharao Zlatne Maline

Rijetki koji se odvaže osobno doći po nagradu, dobivaju kipić u obliku maline postavljene na rolu 'super osmice' poprskane zlatnom bojom

50 nijansi sive pobjednik Zlatnih malina
50 nijansi sive pobjednik Zlatnih malina (Arhiva)
Više o

Zlatna malina

,

50 nijansi sive

,

Razzies

,

36. dodjela Zlatne maline

Pedeset nijansi sive, film temeljen na bestselleru E.L. James i apsolutni hit studija Universal Pictures koji je zaradio 571 milijun dolara, dominirao je na proglašenju najgorih koje se tradicionalno organizira večer uoči Oscara. Glavni glumci Jamie Dornan i Dakota Johnson proglašeni su najgorim glumcem i glumicom, a film je ovjenčan i Malinom za najgori scenarij te zajedno s 'Fantastičnom četvorkom' za najgori film.

Sylvester Stallone (69) je glavni favorit za Oscara za sporednu ulogu u filmu 'Creed' gdje reprizira svoju slavnu ulogu Rockyja Balboe, a Malinu je dobio za iskupljenje jer se od apsolutnog prvaka po broju tih 'nagrada' pretvorio u legitimnog kandidata za Oscara.

Stallone nije jedini čije će se ime spominjati tijekom istog vikenda na Malinama i na Oscarima. Eddie Redmayne, koji je dobio Malinu za najgoreg sporednog glumca za 'Jupiter u usponu', lani je dobio Oscara za najboljeg glumca, a ove godine ponovo je nominiran za 'Dansku djevojku'.

Šest glumaca prije njega osvojilo je prvo Malinu pa onda Oscara za neki drugi film, uključujući Halle Berry, Kevina Costnera i slavnog Laurencea Oliviera. Najgorom glumicom proglašena je zvijezda 'Teorije Velikog praska' Kaley Cuoco za dva filma: 'Alvin i vjeverice 4' i 'The Wedding Ringer', a najgori je redatelj 'Fantastične četvorke' Josh Trank.

Bila je ovo 36. dodjela Zlatnih malina. Rijetki koji se odvaže osobno doći po nagradu, dobivaju kipić u obliku maline postavljene na rolu 'super osmice' poprskane zlatnom bojom. Nagrada vrijedi oko pet dolara, no to ne odražava njezinu potencijalnu vrijednost na eBayu.

O nominacijama i pobjednicima odlučuju glasovi 934 člana Razzie u 48 američkih država i u više od 20 stranih zemalja. Svi se mogu predbilježiti za glasovanje, a članarina je 40 dolara.

29.02.2016. 10:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh