« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 2 mjeseca
PROVJERITE

5 znakova da vam je pao imunitet

Ako ulovite baš svaki virus ili bakteriju i trebaju vam vječnost da se oporavite nakon gripe, provjerite u kakvom je stanju vaš imunitet...

Pazite na svoje obrambene snage
Pazite na svoje obrambene snage (Arhiva)
Više o

imunitet

,

znakovi

,

pad imuniteta

Stres, manjak sna i bolesti slabe imunitet. Glavni pokazatelj stanja imunosnog sustava je koliko često ste bolesni i koliko vam treba da ozdravite. 

Ako ulovite baš svaki virus ili bakteriju i trebaju vam vječnost da se oporavite nakon gripe, provjerite u kakvom je stanju vaš imunitet, pa evo pet znakova da imate ozbiljan problem:

Alergije - ako je imunitet preopterećen ili oslabljen može doći do pojave novih alergija, noiisto tako do slabije rekacije alergija koje osoba već ima.

Blijede ruke - problemi sa cirkulacijom znak su disfunckionalnosti imunosnog sustava. Ako ruke prebrzo poblijede kada su izložene hladnoći, to znači da u njih ne dolazi dovoljno krvi. I nije samo do ruku. Hladan nos, uši ili prsti šalju nam istu poruku i mogu upućivati na lupus i poremećaj u radu štitnjače.

Crvena koža - koža je prva linija obrane organizma - ona ga štiti od prodora bakterija i virusa. Ako vam se osipi pojavljju češće, no prije, ako dolazi do alergijskih reakcija ili pojave dermatitisa - sve to može bit signal da je imunitet preopterećen.

Stalni umor - ako ste stalno umorni, a zato ne postoji očiti razlog poput nesaice, stresa na poslu, gripe, prehlade ili nekog drugog virusa, umor bi mogao biti znak da se imunitet bori s nečim. 

Učestale prehlade i infekcije - ako prehlada ne prolazi ili ako vam se ponavljavaginalna infekcija ili upala oka, bilo bi dobro provjeriti u kakvom je stanju imunitet i postoji li neka autoimuna bolest. 

25.02.2019. 11:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh