« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana
ISPROBAJTE :)

5 zdravstvenih koristi ulja od origana

Ulje origana je prirodni fungicid i antibiotik te ima jaka antioksidativna svojstva

Origan je gotovo čudotvoran
Origan je gotovo čudotvoran (Arhiva)
Više o

ulje origana

,

origano

,

karvakrol

Origano, mediteranska biljka koja je neizostavni sastojak talijanske kuhinje i daje onaj prepoznatljiv miris pizzi može se koristiti ne samo u kulinarstvu, već i u medicini. Ulje origana je prirodni fungicid i antibiotik te ima jaka antioksidativna svojstva.

Samo par kapi ovog eteričnog ulja poboljšat će zdravlje, bilo da ih uzimate oralno uzimate ili utrljavate u kožu (u ovom slučaju treba ih pomiješati s baznim uljem). Donosimo samo neke od svojstava origana:

Snižava kolesterol - u kombinaciji sa zdravom prehranom i redovitom rekreacijom, ulje origana je jako učinkovito u snižavanju lošeg kolesterola. I ovdje zasluge nosi karvakrol. 

Pomaže u mršavljenju - zahvaljujući karvakrolu, ulje origana pomoći će kod mršavljenja. Dodajte origano u svoju prehranu. Osim što će je nutritivno i okusom obogatiti, origano će potaknuti metabolizam.

Štiti od bolesti - glavna funkcija antioksidansa je da neutralizira slobodne radikale koji oštećuju stanice u tijelu. Slobodni radikali su prirodan produkt metabolizma i ne možemo ih izbjeći.Dnevna doza ulja origana osigurat će organizmu dovoljno antioksidansa koji će ih neutralizirati i time štiti organizam od bolesti.

Ubija bakterije - zahvaljujući sastojku karvakrolu, ulje origana je jaki prirodni antibiotik. Pokazao se vrlo učinkovit protiv stafilokoka, bakterije Pseodomonas aeruginosa i E.coli.

Ublažava bolove - rosmarinska kiselina koja se nalazi u origanu pomaže kod ublažavanja upalnih procesa u tijelu i ublažavanja bolova. Istraživanja provedena na miševima pokazala su da ulje origana ima isti učinak kao morfij i fenoprofen.

19.07.2019. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh