« Film
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
POSLJEDNJI POZDRAV

5 stvari koje niste znali o Dennisu Hopperu

Najpoznatiji je po svojim ulogama hippie motorista u ˝Goli u sedlu˝, novinara ovisnika u ˝Apokalipsi danas˝, te sadističkog psihopata u ˝Plavom baršunu˝

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

život

,

Dennis Hopper

,

pogrešne činjenice

No, mi vam donosimo činjenice koje malo tko zna o ovom slavnom, nedavno preminulom glumcu.

1. Otac Dennisa Hoppera bio je špijun u Drugom svjetskom ratu - Jay Hopper radio je za američku službu OSS (Office of Strategic Services), prethodnicu CIA, te bio zadužen za Kinu, Indiju te dijelove jugoistočne Azije. Nakon rata, otac se zaposlio u pošti.

2. Dennis Hopper proglašen je klinički nestabilnim - najpoznatije Hopperove uloge povezane su s likovima ovisnicima o drogi ili alkoholu, a uzimajući u obzir i njegovu vlastitu ovisnost ne čudi da je za vrijeme snimanja filma ˝Jungle Fever˝ u Meksiku, glumac naprosto izgubio kontrolu. Sudeći prema nekim izvorima,  pobjegao u džunglu, masturbirao na drvetu, uhitila ga je policija te je naposljetku otpušten iz filma. Dijagnosticirana mu je neuračunljivost, te je poslan na odvikavanje i terapiju.

3. Dennis Hopper je izabran kao najperspektivniji srednjoškolski učenik  - upravo tako. Dennisa su njegovi srednjoškolski kolege izabrali kao učenika koji ima najviše šansi da uspije u životu. Bilo je to 1954.

4. Glumački idol bio mu je James Dean -  tijekom jednog intervjua, Hopper je izjavio kako su on i Dean imali iste razloge da postanu glumci. Taj razlog bio je nestabilan odnos s jednim od roditelja te želja da im se nešto dokaže.

5. Hopper je rođak američkog narodnog heroja Daniela Boonea -  nakon što se njegova obitelj preselila u San Diego, Dennisova majka postala je predsjednica lokanog genealoškog društva, te otkrila da obiteljsko stablo seže u rano 18. stoljeće. Točnije, otkrila je obiteljske poveznice sa Sarah Boone, jednom od 10 potomaka legendarnog narodnog heroja Daniela Boonea.

31.05.2010. 12:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh