« Seks
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
PAZI OVO!

5 stvari koje morate znati o erekcijama

Razlozi iz kojih do toga dolazi mogu biti različiti, a o erekciji postoji nekoliko zanimljivih činjenica koje vam vaši muškarci možda još nisu otkrili

Opaaa :)
Opaaa :) (Pexels)
Više o

erekcija

,

pogrešne činjenice

Sigurni smo da svi znaju osnove o tom impresivnom fenomenu - kada krv navre u spužvasto tkivo penisa, dolazi do njegova nabreknuća ili erekcije. E sad, razlozi iz kojih do toga dolazi mogu biti različiti, a o erekciji postoji nekoliko zanimljivih činjenica koje vam vaši muškarci možda još nisu otkrili. Zato smo ih za vas pripremili u ovome članku. 

Ovo je 5 stvari koje morate znati o erekcijama.

1. Mogu biti vrlo spontane. Da, određeni postotak erekcija koje muškarac doživi nema nikakve veze s time je li seksualno uzbuđen. Zapravo, urolog, dr. William Schiff, navodi da postoje 3 vrste erekcije: prva nastaje za vrijeme fizičkog kontakta, druga kao posljedica audiovizualne stimulacije i treće su one noćne dok osoba spava. Muškarci dožive oko 11 erekcija dnevno, no to ne znači da su svaki puta spremni s nekime uskočiti u krevet.

2. Određene navike doprinose određenim nuspojavama. Nezdravi životni stil, između ostalog, ostavit će traga i na njegovom seksualnom životu, to jest na kvaliteti erekcije. Ako muškarac pije i puši, prije ili kasnije pokazat će znakove erektilne disfunkcije.

3. Trema nije izmišljeni problem. Mentalno zdravlje povezano je s kvalitetom erekcije, pa ako muškarac pati od anksioznosti ili osjeća veliku tremu u trenutku intimnosti, to će se odraziti na njegovoj izvedbi. Problem anksioznosti jednako se tako može pojaviti i u žena, a prema njemu se treba odnositi s razumijevanjem i bez predbacivanja.

4. Što muškarac ima kvalitetniji san, time će imati i kvalitetniju erekciju. Dr. Schiff podsjeća da nedostatak sna loše utječe na proizvodnju testosterona, a taj hormon je poteban kako bi regulirao već spomenute noćne erekcije. Ako muškarac ne spava dovoljno, njegov noćni ciklus se poremeti što može dovesti do promjene u dnevnim.

5. Važna je i masturbacija. Tu (nažalost?) vrijedi ona da manje masturbacije znači izdržljivijiu erekciju i veću osjetljivost. Pokušajte predložiti partneru da izdrži nekoliko dana bez stimulacije pa provjerite ima li istine u ovoj tvrdnji.

Piše: Andrea Holi
21.09.2017. 21:33:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh