« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 2 mjeseca
AHA!

5 savjeta za mršavljenje bez odricanja

Sve što trebate napraviti jest proučiti što rade Francuskinje - žene koje su uglavnom vitke i sretne, no istovremeno se ne ustručavaju pojesti sve što žele

Uživajte u hrani
Uživajte u hrani (Arhiva)
Više o

vitkost

,

vitka linija

,

mršavljenje bez dijete

Mršavljenje bez dijeta i odricanja zvuči kao bajka, no zapravo se radi o vrlo jednostavnom receptu koji je primjenjiv svim ljudima. Sve što trebate napraviti jest proučiti što rade Francuskinje - žene koje su uglavnom vitke i sretne, no istovremeno se ne ustručavaju pojesti sve što žele.

Kako im to uspijeva? Nije tako komplicirano - za početak, Francuzi smatraju da je hrana sveta, pa tako umjesto da pojedu hamburger za samo nekoliko minuta, oni stvarno uživaju u hrani. Francuskinje uživaju u kruhu i maslacu, ali i dalje ostaje vitke i zavodljive.

Stoga, evo pet savjeta koji će vam otkriti tajnu vitkosti...

Hodanje - francuske žene ne posjećuju teretane toliko često. Umjesto toga, Francuzi uključuju hodanje u svakodnevnu rutinu. Izbjegavanje prijevoza u korist pješačenja, hodanje stepenicama umjesto vožnje liftom i šetnja nakon obroka uobičajeni su dijelovi dana. Tako ostaju aktivne.

Jedenje za stolom - prečesto mnogi od nas završe s jelom ispred televizora ili dok hodaju na posao, a možda vam se dogodilo i da jedete u automobilu. Također, velika je mogućnost da jedete ispred ekrana na poslu.  Francuskinje znaju da je važno sjesti i jesti bez ometanja. Kada se fokusirate na hranu, a ne TV program, shvatit ćete da jedete puno sporije, a onda ćete znati kad vam je dosta.

Prava hrana - Francuskinje ne vjeruju u kupovinu gotovih obroka, čak i ako se reklamiraju kao zdravi. Francuzi vjeruju u kupnju stvarnih, cijelih namirnica, iako se možda radi samo o jogurtu ili kruhu. Što je hrana manje obrađena, to bolje. Fokusirane su na kupnju mnogo svježih proizvoda, sira, punomasnih mliječnih proizvoda kojima nisu dodani šećeri umjesto masnoća. Zamrznuta hrana također nije prijatelj francuskih žena.

Umjerenost - Francuskinja sigurno neće odbiti šnitu torte ili neki drugi desert ako je na zabavi. Francuzi su poznati po svojm desertima, ali ove žene znaju šta znači jesti umjereno. Umjesto da uzme veliki komad torte, ona će sebi odrezati komadić torte. Također će se pobrinuti da ostane svjesna koliko je slatkiša pojela tijekom dana, ali će se možda i odreći opcije deserta za večerom ili za ručkom sljedeći dan.

Uživanje u hrani - jeste li ikada tako brzo pojeli svoju hranu da niste ni shvatili da ste gotovi? Ili još gore. Jeste li ikada jeli s toliko ometanja da se niste mogli ni sjetiti kakvog je hrana bila okusa? Ključ za izbjegavanje prejedanja je sjedenje za stolom, ali i uživanje u hrani. Ako jedete malu porciju pomfrita polako i namjerno, uživajući u okusu prženih krumpirića, vjerovatno ćete biti siti i prije nego li pojedete cijelu porciju.

03.03.2019. 11:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh