« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 11 mjeseci
ISPROBAJTE :)

5 savjeta za jutarnje pokretanje metabolizma

Evo pet stvari koje biste trebali napraviti ujutro kako biste razbudili metabolizam i napunili se energijom

Započnite dan na pravi način
Započnite dan na pravi način (Arhiva)
Više o

metabolizam

,

jutarnje navike

Jutarnje navike uvelike određuju kakav će nam biti dan - ako krenemo u njega puni energije, sve će biti jednostavnije i lakše. 

Stoga, evo pet stvari koje biste trebali napraviti ujutro kako biste razbudili metabolizam i napunili se energijom.

Doručkujte - ne odlažite doručak! Doručak je najvažniji obrok za vaš metabolizam, i to je razlog zašto nikada ne treba ga preskočiti. Prva stvar koju treba učiniti ujutro jest pojesti doručak, nakon čega će vaše tijelo će biti spremno za sagorijevanje kalorija.

Grickalice - ako ne vjerujete da možete jesti i izgubiti težinu - niste u pravu. Trebalo bi samo obratiti pažnju na to što jedete, jer grickalice trebaju biti bogate antioksidansima i proteinima, kao bi metabolizam dobro radio.

Intenzivirajte trening - neke studije su pokazale da je dovoljno vježbati samo dvije i po minute, ali sa visokim intenzitetom i sagorijeti više od 200 kalorija.

Trčite - ne zahtjeva se preveliki napor, niti višesatno vježbanje. Dovoljno je da počnete trčati u okruženju, ili vježbati na opremi koju imate kod kuće. Ova navika u jutarnjim satima pomaže da ubrate metabolizam.

Vježbe za mišiće - najbolji način da se potrošte kalorije tokom cijelog dana je da se ubrza metabolizam u ranim jutarnjim satima radeći neke vježbe za mišiće. To možete ostvariti sa malim težinama, podižući ih dok gledate jutarnji program, te uključiti nekoliko sklekova, čučnjeva... i spremni se za uspješan dan.

27.05.2019. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh