« Žene
objavljeno prije 5 mjeseci i 3 dana
POSLUŠAJTE

5 savjeta za čuvanje intimnog zdravlja

Ovo su savjeti stručnjaka koje bi žene trebale slijediti za očuvanje intimnog zdravlja...

Pazite na sebe!
Pazite na sebe! (Arhiva)
Više o

žene

,

intimno zdravlje

Žene danas pridaju posebnu pozornost intimnom području, no neke stvari koje rade pod etiketom zdravlja i higijene su zapravo krive.

Ovo su savjeti stručnjaka koje bi žene trebale slijediti za očuvanje intimnog zdravlja.

Birajte proizvode za pranje - vagina se "čisti sama" stoga je potrebno paziti da se ne naruši pH vrijednost tog područja jer je to onda podloga za razvoj infekcija. Birajte proizvode za intimnu njegu koje ne sadrže parfeme ili sastojke koji mogu narušiti ravnotežu rodnice. 

Ne depilirajte sve - iako mnoge žene smatraju da je depilirano intimno područje stvar higijene, ne samo estetike, liječnici tvrde kako to nije dobra ideja. Dlake na intimnom području "čuvaju" rodnicu od bakterija i virusa, apsorbira znoj i djeluje kao tampon protiv trenja. Nedavno istraživanje pokazalo je da se 84 posto žena brije, a 50 posto njih depilira cijelo područje genitalija. 

Nedovoljno vode - hidratacija je važna za cijeli organizam, tako i za zdravlje genitalija. Kada je tijelo dehidrirano suhoća će se pojaviti i u vagini. Ovisno o tome koliko ste aktivni kroz dan, trebali biste ispijati od dvije do tri litre vode. 

Neprimjereno donje rublje - čipkasto donje rublje svakako je zavodljivo, ali nije dobar izbor za zdravlje. Birajte pamučno donje rublje kako bi koža mogla disati, a uvijek kada ste u prilici, spavajte goli kako bi vagina bila "na zraku".

Zlatno pravilo - stručnjaci ga nazivaju "zlatnim pravilom", a savjetuju da svakako odete mokriti nakon seksualnog odnosa. Pražnjenje mjehura smanjuje rizik od onfekcija nakon odnosa i "ispire" urinarni trakt, pojašnjavaju.

24.08.2019. 21:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh