« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
ZNATE LI?

5 savjeta da se riješite burnout stresa

Burnout sindrom se javlja kao posljedica kroničnog stresa na poslu, a može se prepoznati po nizu tjelesnih i mentalnih promjena

Chill ;)
Chill ;) (Arhiva)
Više o

burnout sindrom

,

burnout

Mnogi shvate kako imaju problem s burnoutom prekasno, odnosno kada su se već pojavili zdravstveni problemi.

Važno je prepoznati simptome i reagirati, a to se može napraviti na nekoliko načina:

Hobi - kako se ne bi mislilo samo na posao i kako bi se izbjegle stalne negativne misli, dobro je raditi nešto što će osigurati osjećaj sreće, kao što je hobi. Na ovaj način se osoba može opustiti, zaokupiti misli i raditi nešto u čemu uživa.

Promjena - ako ništa ne pomaže i kada mogućnosti to dopuštaju, promjena posla će biti od velike pomoći. Na ovaj način će zaposlenik otići iz radne okoline zbog koje se i pojavio stres kao i burnout sindrom.

Razgovor - prije svega, potrebno je potražiti pomoć i savjet stručnjaka i obitelji, razgovarati s odjelom ljudskih resursa ili s nadređenim i objasniti cijelu situaciju.

Smanjenje stresa - pomoći mogu i razne metode koje će smanjiti stres. Ovdje su važne tehnike disanja koje se koriste kod stresnih situacija, a ne zahtijevaju mnogo vremena. Nekada će i kraći odmor učiniti svoje.

Vježbanje - jednako tako pomoći mogu i šetnje ili vježbanje, joga, trčanje, kao i prehrana bogata vitaminima i mineralima, pri čemu je jako važno ne preskakanje obroka te dovoljna količina sna.

Zaključak

Dakle, burnout sindrom se javlja kao posljedica kroničnog stresa na poslu, a može se prepoznati po nizu tjelesnih i mentalnih promjena, kao i po promjenama u ponašanju i odnosu s okolinom. Važno je prepoznati ove promjene i reagirati kako ne bi došlo do ozbiljnih zdravstvenih problema.

05.11.2021. 21:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh