« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 9 mjeseci
ZNATE LI?

5 razloga za vožnju bicikla

I dalje su jutarnje gužve u automobilima, čak i tijekom prekrasnih, sunčanih dana jednostavno nevjerojatne... zašto?

Ne dajte se smesti! :)
Ne dajte se smesti! :) (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

bicikl

Vožnja bicikla ima toliko prednosti da ih je teško nabrojati u jednom članku. No, bez obzira na to, i dalje su jutarnje gužve u automobilima, čak i tijekom prekrasnih, sunčanih dana jednostavno nevjerojatne... zašto?

Ako ste zaboravili veselje iz mladosti, donosimo vam razloge zašto ne smijete zaboraviti ovo prijevozno sredstvo. 

Bolje mentalno zdravlje - studija koju je proveo YMCA pokazala je da su osobe koje su imale fizički aktivan životni stil imale 32 posto bolje zdravlje od osoba koje nisu aktive. Vožnja bicikla kombinira fizičku aktivnost s boravkom na otvorenom i nudi vam mogućnost istraživanja prostora u kojem živite. 

Bolji seks - "Svi mišići koji se koriste tijekom vožnje bicikla koriste se i tijekom odnosa. Što bolje razvijete te mišiće to će vaši odnosi biti dulji", objašnjava urolog dr. Matthew Forsyth

Mišići - ne gube se samo kilogrami, nego vožnja biciklom pomaže izgradnji mišića - osobito stražnjice i nogu. Mišići su teži od masnoća, a ljudi koji imaju viši postotak mišića sagorijevaju više kalorija čak i dok sjede.

Mršavljenje - svi znamo da moramo potrošiti više kalorija nego što ih unesemo ako želimo smršavjeti. Vožnja biciklom sagorijeva kalorije: između 400 i 1000 na sat, ovisno o intenzitetu vožnje. 

Štednja - umjesto da se vozite automobilom ili javnim prijevozom, vozite se biciklom i izbjegnut ćete gradske gužve i kupovinu karte ili goriva. 

Ovo je dovoljno, nije li? :)

22.05.2019. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh