« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
EHHH...

5 pogrešaka zbog kojih ne mršavite

Pazite da ne jedete prekasno, izbacili ste ugljikohodrate, pijete dovoljno vode, krećete se više, no prije, ali kilogrami ostaju?

Ne ide? Evo zašto...
Ne ide? Evo zašto... (Arhiva)
Više o

mršavljenje

Mršavljenje vam ne ide, iako se trudite - pazite da ne jedete prekasno, izbacili ste ugljikohodrate, pijete dovoljno vode, krećete se više, no prije, ali kilogrami ostaju?

Vjerojatno vas muči neka od ovih pet stvari:

Aktivnost - iako ste uveli više kretanja no inače, ukoliko radite sjedilački posao i putujete automobilom ili autobusom, morate pojačati vježbanje ili kretanje. Preporuča se dnevno napraviti barem 10.000 koraka, ali ako skidate kilograme, poželjno je puno više. Upišite se na aerobik ili krenite trčati. 

Grickanje - možda mislite da ste pažljivi u brojanju kalorija i biranju zdravih obroka, no prema tvrdnjama dr. Meline Jampolis psihijatrice i nutricionistice koja radi s pretilim osobama, možda imate kalorijsku amneziju. "Ljudi često zaborave sitne zalogaje koje uzmu između obroka, a koji mogu ozbiljno usporiti mršavljenej", kaže Jampolis.

Lijekovi - postoje lijekovi i vitamini koji za nuspojavu imaju jači apetit, drugi pak usporavaju probavu ili zadržavaju vodu u tijelu. 

Pauza od dijete - ukoliko prakticirate ovo, možda uzimate preveliku pauzu i previše jedete za vikend. Pokušajte biti discipliniraniji.

Spavanje - možda će vam se učiniti kao da je nepovezano, no san uvelike utječe na kilažu.  Odrasli koji premalo spavaju imaju 55 posto veći rizik da postanu pretili, od onih koji spavaju dovoljno. Kvalitetan san od barem sedam sati nužan je za dobro zdravlje i zdravu kilažu. 

07.08.2018. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh