« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci
Ho ho ho!

5 pitanja koja si postavljamo prije Božića

Svi mi želimo da naš poklon prenese ispravnu poruku

Fotografija vijesti

U ovih par tjedana prije Božića, svi si postavljamo ista pitanja. Ako ćemo već potrošiti novac na poklone, želimo da bude potrošen na pravi način i da prenese ispravnu poruku. Postoji nekoliko stvari koje nas pritom muče, a sljedećih je pet najčešćih:

1. Kako poklonom iskazati pažnju?

Najbolji pokloni ne svode se na predmete, već na slavljenje povezanosti s osobom koju darujemo. Poklonite nešto što će osobu podsjećati na vrijeme koje provodite zajedno, zajedničke interese i ono oko čega ste se zbližili (npr.CD s muzikom koju volite i vi i osoba kojoj poklanjate dar).

2. Moji pokloni moraju statu u predviđeni budžet. Kako da u tome uspijem?

Tako da obratite pažnju na pitanje broj 1. Nije važna monetarna vrijednost poklona, sve dok on usrećuje drugu osobu. Razmislite o onome što ta osoba voli, pa nabavite mali personalizirani detalj koji će joj jasno davati do znanja da ste ga birali s punopažnje i ljubavi (npr.šalica s motivom iz omiljenog filma, rokovnik s citatima iz knjiga...)

3. Što pokloniti kolegama?

Ako je na vašem radnom mjestu uobičajeno darivati se uoči praznika - surađujte. Možda možete udružiti snage i zajednički nešto kupiti svakome od kolega. Ako sudjelujete u onoj vrsti darivanja u kojem je svatko zadužen za kupnju poklona samo jednom kolegi, bit će korisno malo pronjuškati po društvenim mrežama kako biste saznali u čemu uživaju u slobodno vrijeme.

4. Što kupiti novom partneru?

Ako se nađete u svježoj vezi taman za vrijeme božićnih blagdana, nije pametno drugu osobu preplašiti preskupim poklonom (nakit) ili preintimnim (donje rublje). Razmislite o tome što vam je osoba otkrila o sebi na prvim spojevima ili o tome kako ste dosad provodili vrijeme zajedno. Možda je najbolji izbor knjiga ili karte za koncert na koji možete zajedno otići.

5. Što da napravim ako dobijem poklon od osobe kojoj nisam ništa kupio?

Za ovakve je prilike najbolje kod kuće imati pripremljen mali, jednostavan poklon, za svaki slučaj. Lijepo omotana boca vina ili rokovnik poslužit će svrsi, a možete ga iskoristiti i u neku drugu priliku, ako vam ne zatreba za Božić. Ponekad je dovoljno samo iskazati zahvalnost. Ljudi poklanjaju darove kako bi drugoga usrećili, a ne kako bi i sami nešto dobili zauzvrat.

 

11.12.2017. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh