« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
IZBJEGAVAJTE

5 odjevnih predmeta koji su loši za zdravlje

Izgledati lijepo nije tako jednostavno, a ponekad svjesno žrtvujemo ugodu za ljepotu - što definitivno nije dobro za nas, kažu stručnjaci

Svi znamo za štikle, ali ima toga još
Svi znamo za štikle, ali ima toga još (Arhiva)
Više o

nakit

,

odjeća

,

uske traperice

Žene trebaju izbjegavati nositi određene odjevne predmete i/ili ukrase, ma koliko im oni bili dragi jer postoji veliki broj svakodnevnih odjevnih komada koji mogu izazvati bol u mišićima, kao i loše utjecati na držanje tijela, krvni tlak i leđa.

Evo pet odjevnih predmeta koji nisu za svakodnevno nošenje:

'Olovka' suknja - model suknje koji je vrlo popularan kod žena svih starosnih grupa, prvenstveno zbog elegancije i seksepila. Ipak, liječnici su je izdvojili kao odjevni komad koji negativno utječe na zdravlje. Kako su istakli, 'olovka' suknja zbog svoje dužine i skupljenog obila otežava korak, te može izazvati bol u nogama.

Težak i velik nakit - iako je ovaj nakit vrlo moderan, doktori savjetuju da izbjegavate nošenje. Glavni razlog je težina, koja može opteretiti vaš vrat, gurati ga naprijed i izazvati bol. U slučaju da stalno nosite ovakvu vrstu nakita, budite sigurni da na duže staze može uzrokovati glavobolju, i stalni osjećaj pritiska u predjelu vrata.

Torba na rame - same po sebi nisu toliko loše, ali ako je riječ o velikoj težini koju nosite svakodnevno budite sigurni da će se to odraziti na vaše zdravlje. Prvenstveno se to odnosi na bol u ramenima i vratu, koji se najčešće javljaju, ali postoji mogućnost bola u leđima i nastanak artritisa.

Uske traperice - kombinacija uskih traperica, koje imaju dosta elastina može izazvati jaku bol u koljenima. Stručnjaci su dokazali da osim ovih tegoba, one mogu negativno utjecati na rad želudca, pa čak i na cirkulaciju u krvi.

Visoke pete - sigurno ste već čuli da nošenje visokih štikli nikako nije dobro za vašu kralježnicu. I to je točno. Visina može izazvati bol u nogama, a na duže staze može prouzrokovati problem sa žuljevima i ahilovom tetivom.

14.05.2017. 13:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh