Metro-portal.hr

objavljeno 14.05.2017. 13:29:00
IZBJEGAVAJTE

5 odjevnih predmeta koji su loši za zdravlje

Izgledati lijepo nije tako jednostavno, a ponekad svjesno žrtvujemo ugodu za ljepotu - što definitivno nije dobro za nas, kažu stručnjaci

Svi znamo za štikle, ali ima toga još
Svi znamo za štikle, ali ima toga još (Arhiva)

Žene trebaju izbjegavati nositi određene odjevne predmete i/ili ukrase, ma koliko im oni bili dragi jer postoji veliki broj svakodnevnih odjevnih komada koji mogu izazvati bol u mišićima, kao i loše utjecati na držanje tijela, krvni tlak i leđa.

Evo pet odjevnih predmeta koji nisu za svakodnevno nošenje:

'Olovka' suknja - model suknje koji je vrlo popularan kod žena svih starosnih grupa, prvenstveno zbog elegancije i seksepila. Ipak, liječnici su je izdvojili kao odjevni komad koji negativno utječe na zdravlje. Kako su istakli, 'olovka' suknja zbog svoje dužine i skupljenog obila otežava korak, te može izazvati bol u nogama.

Težak i velik nakit - iako je ovaj nakit vrlo moderan, doktori savjetuju da izbjegavate nošenje. Glavni razlog je težina, koja može opteretiti vaš vrat, gurati ga naprijed i izazvati bol. U slučaju da stalno nosite ovakvu vrstu nakita, budite sigurni da na duže staze može uzrokovati glavobolju, i stalni osjećaj pritiska u predjelu vrata.

Torba na rame - same po sebi nisu toliko loše, ali ako je riječ o velikoj težini koju nosite svakodnevno budite sigurni da će se to odraziti na vaše zdravlje. Prvenstveno se to odnosi na bol u ramenima i vratu, koji se najčešće javljaju, ali postoji mogućnost bola u leđima i nastanak artritisa.

Uske traperice - kombinacija uskih traperica, koje imaju dosta elastina može izazvati jaku bol u koljenima. Stručnjaci su dokazali da osim ovih tegoba, one mogu negativno utjecati na rad želudca, pa čak i na cirkulaciju u krvi.

Visoke pete - sigurno ste već čuli da nošenje visokih štikli nikako nije dobro za vašu kralježnicu. I to je točno. Visina može izazvati bol u nogama, a na duže staze može prouzrokovati problem sa žuljevima i ahilovom tetivom.

14.05.2017. 13:29:00
http://metro-portal.hr/5-odjevnih-predmeta-koji-su-losi-za-zdravlje/104919/