« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 1 mjesec
SAVJETI

5 namirnica koje će vas riješiti viška vode

Kako bi se riješili vode u organizmu, ne morate piti pet litara tekućine dnevno kao što to inače kažu - konzumirajte ove namirnice

Maslačak je snažan prirodni diuretik
Maslačak je snažan prirodni diuretik (Arhiva)
Više o

diuretici

,

zadržavanje vode

,

maslačak

,

krastavci

,

edem

Zadržavanje vode u tijelu još se zove edem, a do toga dolazi zbog nakupljanja tekućine u organizmu. Može uzrokovati oticanje zglobova, stopala, ruku i nogu, a kod žena se često pojavljuje za vrijeme trudnoće. 

Postoji mnogo razloga zašto dolazi do edema, ali većina njih nisu ozbiljni zdravstveni problemi. Kako bi se riješili vode u organizmu, ne morate piti pet litara tekućine dnevno kao što to inače kažu. 

Jednostavno uvrstite ovih 5 namirnica u prehranu i vrlo ćete brzo vidjeti rezultate. 

Brusnice - prava riznica antioksidansa i vitamina C pa pomažu tijelu da otpusti višak vode. Pomaže u izbacivanju toksina i štiti tijelo od slobodnih radikala koji nastanu u procesu metabolizacije. 

Celer - sadrži vrijedan sastojak kumarin koji potiče tijelo na riješavanje viška zadržane vode. Zahvaljujući kumarinu u celeru, ljudi češće moraju mokriti. Celer je odličan i kao saveznik u borbi protiv visokog krvnog tlaka. 

Krastavci - sadrže ogroman udio vode i nutrijente koji pomažu u izbacivanju mokraćne kiseline iz bubrega. Sadrže i kofeinsku kiselinu koja pomaže tijelu da ne zadrži vodu. Osim toga, krastavci imaju mali broj kalorija pa su odličan zalogaj za detox i dijetu. 

Maslačak - već se tradicionalno koristi kao prirodno sredstvo protiv edema. Ima jako dijuretičko djelovanje pa pomaže u izbacivanju vode iz tijela. Osim za edem, maslačak je koristan i za zdravlje jetre, dijabetes i održavaju probavu. 

Mrkva - bogata je karotenom i antioksidansima pa mrkve potiču tijelo na čišćenje od toksina. Imaju dovoljno kalija u sebi pa stabiliziraju razine šećera u krvi, a mrkve djeluju povoljnoi na kolesterol. 

02.03.2019. 11:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh