« Život
objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca
SAVJETI

5 najvećih pogrešaka u odgoju djece

Roditelji dobivaju potomke bez uputa za korištenje, to zna svaki otac ili majka koji se našao u čudu kad je trebalo početi odgajati dijete, pa evo par dobrih savjeta

Ovo se, naravno, ne radi ...
Ovo se, naravno, ne radi ... (Arhiva)
Više o

djeca

,

odgoj

,

roditelji

,

pogreške

Roditelji griješe u odgoju djece i to nije ništa čudno ili nenormalno - klinci vam dolaze u ruke bez uputa za korištenje (osim mitova i legendi baka, djedova i prijatelja), pa ne čudi da povremeno napravite poneku glupost.

No, ako neke stvari radite stalno, to će definitivno stati na put normalnom razvoju vašeg djeteta, pa evo kojih pet stvari ne smijete raditi:

Hvaljenje - kad dijete napravi nešto stvarno dobro, treba ga pohvaliti, no ako to radite za svaku, pa i najmanju sitnicu, postat će ovisno o pohvalama i kad ih počne nedostajati - vi ste u problemu, svojom krivnjom.

Previše aktivnosti - mislite da treba ići baš na sve sportove, glumačku i plesnu radionicu i igraonicu robotike? Ne baš, jer tako se samo vi osjećate kao "brižan roditelj koji pruža sve svome djetetu da bi razvilo talente", dijete je u potpunom bunilu od viška obaveza koje mu postaju teret, a ne užitak.

Previše izbora - u bilo kojoj situaciji više od dvije mogućnosti djeci su previše, postaju nervozna i teško će odlučiti što je ispravno, stoga, ne zbunjujte ih.

Sreća uvijek, bez obzira na cijenu - ne trebate im kupovati stvari da bi bili sretni, pomozite im da nauče kako da sami budu sretni i zadovoljni, jer nikoga se ne može natjerati da bude sretan, pa makar i s najnovijim modelom mobitela ili nekog drugog gadgeta.

Stalno ugađanje - ako im ugađate u svemu, postat će ljudi koji nikad nisu zadovoljni (čim prestane vaš ropski odnos) i neće moći sami napraviti ništa pametno u životu.

I da, uvijek imajte na umu jednu stvar - djeca su samo mali ljudi, ne neka čudna bića iz svemira koje vi trebate pretvoriti u ljude ....

11.12.2016. 15:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh