« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca
MYTHBUSTERS

5 mitova o blagdanima

Razne situacije su jednostavno idealne za razvijanje cijele gomile mitova o tamnoj strani blagdana koje definitivno treba poslati u ropotarnicu povijesti

Kako riješiti blagdanski stres?
Kako riješiti blagdanski stres? (Arhiva)
Više o

mitovi

,

blagdani

,

istine

Blagdani nam, umjesto sreće i veselja, donose popriličnu količinu panike i stresa, što zbog blagdanske shopping histerije, što zbog pospremanja i pripreme jela i kolača.

Takve situacije su jednostavno idealne za razvijanje cijele gomile mitova o tamnoj strani blagdana koje definitivno treba poslati u ropotarnicu povijesti.

Blagdansko debljanje - svi ga se plaše, no zapravo je istina potpuno drugačija - nova istraživanja pokazala da blagdanski stolovi donesu tek malo više od kilograma u prosjeku, stoga stručnjaci kažu da se ne bi trebali jako gristi zbog kasnih obilnih obroka.

Drastično rast stopa samoubojstava - u stvarnosti je samo mit, jer je prosinac mjesec s najmanje samoubojstava u godini. U stvarnosti, kriza, usamljenost i siromaštvo u ovo doba godine dobivaju najviše suosjećanja i pomoći, pa i oni kojima nije lako u životu često uspijevaju makar malo izaći iz svoje sive svakodnevnice.

Liječenje mamurluka - u tijelu ne dolazi do nekih značajnih promjena ako, primjerice, popijete sirovo jaje s još nekim grozotama koje "garantirano liječe". Stoga, lakše za stolom i opreznije s čašom i ovi će vam blagdani biti sigurno dobri.

Opasnost od požara zbog nepravilnog korištenja lampica koje se stavljaju posvuda, gdje treba i gdje ne treba, a poseban je problem postavljanje lampica na otvorenom ako nisu napravljene baš za to.

Povećani rizik od srčanog udara tijekom blagdana - na žalost nije mit nego istina, no tu treba više kriviti zimu, kad hladno vrijeme povećava rizike više od prejedanja ili stresa.

24.12.2019. 15:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh