« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 6 mjeseci
ZAPAMTITE!

5 loših navika koje pogoršavaju prehladu

Ako se pravilno brinete o sebi kada ste prehlađeni, prehlada ne bi trebala trajati više od dva tjedna, ali ako se ponašate neodgovorno... trajat će puno duže

Samo će vam biti gore...
Samo će vam biti gore... (Shutterstock)
Više o

prehlada

,

loše navike

Prehlada će vas vjerojatno pohoditi i ove zime, jer je za najobičniju odgovorno oko 200 različitih tipova virusa, pa je teško i pomisliti da biste ih baš sve mogli izbjeći.

Prosječno četiri puta godišnje patimo od simptoma prehlade, a trajanje ove daveži od bolesti je oko dva tjedna - osim ako nemate loše navike koje će to vrijeme produžiti.

Stoga, evo 5 loših navika koje produžuju prehladu:

Antibiotici - po tisućiti put, antibiotici se koriste protiv bakterija, a prehladu uzrokuju virusi. Stoga, jedino što ćete napraviti jest oslabiti svoj imunitet, prehlada će i dalje ići svojim tokom...

Glumite Supermena - najlakše je reći da vam nije ništa i da imate puno važnijeg posla od sjedenja ili ležanja na kauču i njege. Liječnici se slažu da je ovo uobičajena pogreška jer će vam ignoriranjem ona samo duže potrajati.

Ignoriranje umora - treba vam više odmora i sna kada vas napadne prehlada ili gripa, a umor ćete najviše osjetiti ako vas muči temperatura. San pomaže tijelu da se opravi i lakše bori protiv infekcija.

Pušenje - svima bi već trebalo biti jasno da će cigarete samo pogoršati simptome gripe i prehlade. Izbjegavajte cigarete i prostorije u kojima se puši.

Sjedenje - tijekom kontroliranog vježbanja, imunosne stanice bolje cirkuliraju tijelom, te mnogo brže otkrivaju i ubijaju bakterije i viruse. Ako niste u stanju vježbati, pola sata šetnje pomoći će vam da vam proradi cirkulacija, što će pak pomoći vašem tijelu da se brani. 

04.11.2018. 11:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh