« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
UVIJEK LIJEPA

5 kozmetičkih trikova za žene u zreloj dobi

Neki savjeti za ljepotu su bezvremenski. Bez obzira imate li 19 ili 90 uvijek trebate piti dosta tekućine, izbjegavati pušenje i regularno vježbati

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

žene

,

kozmetika

,

ljepota

,

trikovi

,

Kad se ima kome dati

Ipak, neki se savjeti ne mogu primijeniti na određenu dob. Kako se vaše tijelo i lice s vremenom mijenja, tako bi se trebao mijenjati i vaš kozmetički tretman. Pogledajte savjete koji će vam pomoći da izgledate odličo i u zrelijoj dobi.

1. Prekrijte podočnjake i bore oko očiju - podočnjaci su nekad značili da ste tulumarili ili učili cijelu noć, no kako starite, čini se kako ovi znakovi umora neće nikad nestati, čak i kada ste odmorni. Tijekom procesa starenja, inače tanka i nježna koža ispod očiju postaje još tanja, otkrivajući krvne žilice i bore. Odgovor nije samo korektor, jer će previše šminke na tom području izgledati neukusno. Umjesto toga uzmite svjetliji puder - svjetliji od ostatka vašeg lica. Nije loše na ovo osjetljivo mjesto staviti kremu za oči prije odlaska na počinak.

2. Definirajte trepavice i obrve - ljudi često kažu da su lijepe oči prva stvar koju opaze na drugoj osobi. Postoji nekoliko kozmetičkih promjena koje možete napraviti kako bi istaknuli vaše oči. Kad je riječ o trepavicama i obrvama, možda će procedura biti zahtjevnija jer postaju tanje s godinama. Obrve bi trebale biti definirane, a za to možete koristiti olovku. Što se trepavica tiče, dobra maskara će ih naglasiti i privuči pažnju na oči.

3. Pobrinite se za kosu - muškarci se obično smatraju atraktivnima kada posijede, no zbog istog procesa žene koriste boju za kosu. Ključ je da takva boja ostane prikladna vašoj dobi. Sve žene suočavaju se s tanjom i krhkom kosom kako stare. Kako bi vaša kosa zadržala prirodan izgled, koristite šampone koji daju volumen, te izbjegavajte stilove koji vam previše zatežu kosu poput konjskog repa ili kemijskih tretmana. Vaša kosa je također barometar onoga što se događa u vašemu tijelu, stoga uravnotežena prehrana kombinirana s relaksacijom može učiniti čuda.

4. Koristite manje pudera - ako vam previše smetaju bore i linije na vašemu licu, možda ćete biti u napasti da ih prekrijete debelim slojevima korektora i pudera. No, ovaj potez ima baš suprotan učinak jer naglašava područje koje pokušavate prikriti. U ovom slučaju valja primijeniti ˝manje je više˝ metodu.

5. Naglasite usne - u anketi koju je provela kompanija Ulitma II, žene iznad 45 godina naglasile su kako je ruž za usne nešto bez čega ne mogu napustiti kuću. No, stručnjaci za šminku podijeljeni su oko pogleda koji je najbolji način primjene. Problem zadaje činjenica da usne s godinama postaju tanje. Neki kozmetičari smatraju kako se linija usana mora napraviti prije nanošenja ruža kako bi im se dala definicija. Drugi pak smatraju kako linija za usne nije potrebna jer samo odmaže tankim usnama. Bez obzira što odlučili, trebali biste uvijek ispitati proizvode koje stavljate na usne.

12.01.2013. 15:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh