« Život
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
EH, DA ...

5 koraka potrebnih za liječenje slomljenog srca

Studije su pokazale da je potrebno 11 tjedana da nekoga prebolimo i da postoje načini kako to napraviti što učinkovitije

Kako se oporaviti od prekida
Kako se oporaviti od prekida (Arhiva)
Više o

veza

,

liječenje

,

prekid

,

slomljeno srce

Prekid ljubavne veze, bilo da je ona bila kratka ili dugogodišnja, pokazuje jednu te istu stvar - teško je preboljeti nekoga i započeti iznova.

Studije su pokazale da je potrebno 11 tjedana da nekoga prebolimo i da postoje načini kako to napraviti što učinkovitije.

Postoji pet ključnih koraka:

Budite emotivni - rasplačite se uz romantični film ili glazbu koju volite. Važno je priznati si da je došao kraj i normalno je biti nesretan zbog toga. Treba dobro razmisliti o svemu kako bi bilo lakše krenuli dalje, piše Independent.

Prekinite sve veze - nemojte si dozvoliti da svoju bivšu partnericu/partnerica svakodnevno 'špijunirate' na društvenim mrežama. Pametnije je maknuti ih sa svih lista prijatelja i pratitelja na Facebooku, Twitteru, Instagramu.. Studija je pokazala da ćete, ukoliko ostanete, prijatelji s bivšima na, primjerice, Facebooku teže krenuti dalje i češće ćete upadati u depresivna stanja.

Razgovarajte s prijateljima pa potom s nekim novim/novom - svi znamo da nije dobro držati stvari u sebi, pogotovo u stresnim i tužnim situacijama kakva je prekid veze. Razgovarajte s bližnjima i s prijateljima kako bi se rasteretili. Kada vam prijatelji napokon kažu da je dosta i da krenete dalje izađite i upoznajte nekog novog, zaljubite se.

Počastite se - prošećite, otiđite sami u kino ili na finu večeru, upišite neki tečaj, otputujte. To će vas učiniti sretnima i zadovoljnijima.

Pišite o svojim osjećajima - ne morate napisati roman koji ćete objaviti, samo prenesite na papir svoje misli i osjećaje. Znanstvenici tvrde da se na taj način najlakše riješiti loših misli, osjećaja i stresa.

08.09.2017. 21:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh