« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci
EHHH...

5 jutarnjih navika zbog kojih izgledamo starije

Postoje neke stvari koje jednostavno morate napraviti svako jutro kako biste izgledali najbolje moguće

Zbog ovoga ćete izgledati i desetljeće starije
Zbog ovoga ćete izgledati i desetljeće starije (Arhiva)
Više o

koža lica

,

jutarnje navike

Jutarnje navike ne određuju samo kako će nam izgledati dan, već i kako ćemo mi izgledati tijekom dana - postoje neke stvari koje jednostavno morate napraviti svako jutro kako biste izgledali najbolje moguće.

Da bi to postigli, izbjegavajte ove navike:

Nedovoljna konzumacija vode - ukoliko ujutro posežete za kavom, nikako ne zaboravite niti na vodu. Nedovoljna će hidratacija kožu učiniti suhom, a samim time će i pokazatelji starosti postati vidljiviji.

Nedovoljna zaštita područja oko očiju - oči su najbolji pokazatelji starosti pa je briga o njima ključna u očuvanju mladolikog izgleda. Upotreba kreme za područje oko očiju ujutro i navečer obavezna je, a preporuča se i upotreba kreme sa zaštitnim faktorom 30 po cijelom licu. Dakako, bez obzira na to o kojem se godišnjem dobu radi i koliko sunčano bilo, sunčane su naočale obavezna oprema.

Nenanošenje zaštitnog seruma - osim lošeg utjecaja UV zraka na kožu lica, iz okoliša vrebaju i drugi zagađivači koji u konačnici potiču preuranjeno starenje, tvrdi dr. Joyce Imahiyerobo-Ip. Iz tog razloga preporuča nanošenje seruma s antioksidansima prije nanošenja primera, a navodi i kako bi najbolje bilo potražiti serum s vitaminom C i E kao i s ferulinskom kiselinom, zelenim čajem ili likopenom.

Pretjerano nanošenje pudera - prekrivanje nepravilnosti na koži lica debelim slojem pudera učinit će vas samo starijima jer će istaknuti pore, a ovo pravilo posebno je bitno zimi kada se koža dodatno isušuje. Nanošenje manjih količina pudera pomoću spužvice neće istaknuti pore, a neće ni dopustiti pretjerivanje.

Pretjerano tretiranje kože lica - suho se lice doima starijim, pojašnjavu stručnjaci te tvrde kako koža tijekom godina smanjuje proizvodnju masti, a upravo tada i bore i pore postaju sve vidljivije. Kako ne bi ubrzavali proces starenja, predlaže se dubinsko pranje kože lica prije spavanja, a kao jutarnja se rutina preporuča umivanje mlakom vodom.

05.10.2019. 11:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh