« Život
objavljeno prije 2 godine i 2 mjeseca
STVARNO?

5 bijelih laži koje neće uništiti vezu

Stručnjaci otkrivaju koje laži ili neizricanje istine do kraja može olakšati vašu vezu, a ne narušiti odnos

Nekad je stvarno u redu...
Nekad je stvarno u redu... (Arhiva)
Više o

laži

,

veza

,

partner

,

bijele laži

Laži obično vode prema novim lažima i, na kraju priče, do kraja veze, no postoje neke "bijele laži", u koje spada i neizricanje istine, koje neće napraviti nikakav problem, čak i ako se otkriju.

Ako vas zanima, evo njih pet... 

Erotski snovi o bivšem/bivšoj - "Riječi mogu iscjeliti ili uništiti, razmisliti o učinku koji bi mogle imati na drugu osobu prije nego što ih izrazite. Tu je zlatno pravilo vrlo korsino: 'Želite li da vam netko kaže nešto takvo?", objašnjava dr. Gunther.

Loši i slatki pokloni - kad netko učini nešto lijepo za vas, ali u velikoj mjeri promaši. Na početku veze to može biti učesta problem jer se još uvijek upoznajete. Hoćete li reći svom novom dečku da mrzite tu vrstu kave? "Najbolje je reći nešto iskreno i autentično. 'Hvala ti što si mislio toliko na mene", kaže klinička psihologinja i bračna savjetnica dr. Randi Gunther. Naravno s vremenom ćete se bolje upoznati.

Ljubaznost - povremeno u vezi trebate napraviti stvari koje vam nisu toliko drage, ali puno znače vašem partneru. Odlazak s njim u društvo koje vama nije toliko blisko, slušanje  njegovog omiljenog rođaka i sl. No otvoreno pokazati nezadovoljstvo i ljutnju zapravo nije dobar potez.  "Ove 'jednokratne laži' su potpuno u redu za korištenje kada je vaš cilj napraviti najbolje od situacije koja to nije", kaže dr. Degges-White.

Neugodnosti s početka veze - "Dok ne upoznate nekoga dublje, morate se ponašati zaštitnički jer ne znate kako će osoba reagirati i hoćete li ju povrijediti", objašnjava dr. Gunther. Trebate biti otvoreni jer ako imate normalnog partnera onda će to prihvatiti. Nemojte biti zabrinuti oko nečega što ne možete kontrolirati.

Nevažni podaci - "Iskrenost je najbolja opcija, ali ako nekoga možete ne povrijediti s 'bijelom laži' u redu je biti ljubazan", objasnila je dr. Suzanne Degges-White sa Sveučilišta Northern Illinois za Cosmopolitan. Glavna stvar koju trebate zapamtiti je da "razmotrite svoju motivaciju i što ako se otkrije istina". U redu je reći partneru da je njegova stara odjeća bila slatka, ali mogao bi se uzrujati ako ste znali da njegova odjeća za intervju za posao nije bila dobra i bojali ste se to reći. 

21.02.2019. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh