« Knjiga
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
KNJIGE

42. Zagrebački književni razgovori u DHK

Društvo hrvatskih književnika od 6. do 9. listopada tradicionalno organizira Zagrebačke književne razgovore – jednu od najdugovječnijih književnih manifestacija u Republici Hrvatskoj i šire.

Disidentska književnost
Disidentska književnost (Arhiva)
Više o

DHK

,

Zagrebački književni razgovori

Riječ je o kultnom književnom susretanju utemeljenom krajem šezdesetih godina prošlog stoljeća koje u Zagrebu ugošćuje ugledne pisce, jezikoslovce, književne kritičare, prevoditelje i kulturologe iz Republike Hrvatske te šireg okruženja i svijeta.

Objavljivanjem posebno zapaženih predavanja i tekstova koje je na Zagrebačkim književnim razgovorima do sada izložilo gotovo tisuću sudionika, ostvaruje se dvojaka uloga ove manifestacije, kojom se potiče književni govor, ali i pisano pamćenje.

Izložena predavanja i tekstovi objavljuju se u periodici DHK-a (Republika i Most) te se time dobiva uvid u razvoj promišljanja književnosti, a Zagrebački književni razgovori, kao i Društvo hrvatskih književnika, oblikuju temelje za kulturološka istraživanja.

Ovogodišnji, 42. Zagrebački književni razgovori organizirani su uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba. Pisana izlaganja objavit će se u časopisima Most i Republika.

Unatoč brojnim izazovima, 42. Zagrebački književni razgovori održat će se u obnovljenim prostorima DHK-a uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Program možete naći na mrežnoj stranici www.dhk.hr

01.10.2021. 12:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh