« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 mjeseci i 18 dana
ISPROBAJTE!

4 super razloga zašto je dobro spavati gol

Osim što vam neće biti toliko vruće, uživat ćete u još najmanje četiri povlastice o kojima ćemo vam sada otkriti nešto više.

Spavajte goli! ;)
Spavajte goli! ;) (Pixabay)
Više o

spavanje bez odjeće

,

spavanje

Vrijeme je da zatvorite vrata spavaće sobe i pokušate spavati goli. Ljeto je pravo godišnje doba da se počnete opuštati i privikavati tijelo na spavanac bez pidžame ili spavaćice. Osim što vam neće biti toliko vruće, uživat ćete u još najmanje četiri povlastice o kojima ćemo vam sada otkriti nešto više.

1. Najbolji je kontakt kožom
Trebamo li ovo dodatno objašnjavati? Spavanje bez odjeće potaknut će vaš seksualni život, jer ništa ne zavodi više od pogleda ili dodira gole kože.

2. Pomoći se vašoj koži
barem jednom dnevno, vaša će koža moći slobodno disati. Naši privatni dijelovi, stopala i svi ostali dijelovi koji su tijekom dana prekriveni s više slojeva uske odjeće, a pogotovo ljeti. Time umanjujemo rizik od bolesti i iritacija kože te atletskog stopala.

3. Pomaže u regulaciji kortizola
Kortizol je vrlo čudna kemikalija koja može prouzrokovati puno štete. Kada spavamo goli, temperatura tijela spušta se na optimalne vrijednosti, čime se regulira količina kortizola. Ako nam je vruće dok spavamo, luči se više kortizola, pa ostanemo umorni i nervozni nakon buđenja, žudimo za hranom i lakše nakupljamo kilograme.

4. Pomaže u regulaciji melatonina i hormona rasta
Najbolja temperatura za spavanje je 21 stupanj. Na toj se temperaturi najbolje luče melatonin i hormon rasta, a te kemikalije sprječavaju starenje i nezaobilazne su za dobro zdravlje. Njihovo lučenje umanjeno je kad spavamo obučeni, a tijelo se zagrije na veće temperature.

Piše: Andrea Holi
25.06.2018. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh