« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 mjeseci i 22 dana

4 savjeta za rješavanje mamurluka

Evo četiri stvari koje možete napraviti ujutro (iako vam je glava tri broja veća) kako bi riješili mamurluk što prije

Ono kad ujutro niste svoji...
Ono kad ujutro niste svoji... (Dreamstime)
Više o

mamurluk

,

savjeti

,

liječenje mamurluka

Mamurluk je uobičajena pojava nakon noći provedene uz previše alkohola, pa evo četiri stvari koje možete napraviti ujutro (iako vam je glava tri broja veća) kako bi ga se riješili što prije.

  1. Smoothie za mamurluk - Doista postoji recept za smoothie za mamurluk - kokosova voda (pomaže u hidrataciji organizma), protein u prahu (ima za kupit u mnogim dućanima i ljekarnama), smrznuto bobičasto voće, špinat - izblendajte u smoothie. Nakon pijenja vaše će tijelo biti pomalo letargično - bez volje, koncentracije, bez apetita stoga u smoothie ubacite malo kumina (pomaže kod proljeva, mučnine), cimet (začin iznimno bogat antioksidantima i poboljšava razinu šećera u krvi) te kurkume (generalno pomaže u rješavanju mamurluka i pomaže regeneriranju jetre)
  2. Ne uzimajte lijekove protiv bolova, recimo ibuprofene - možda će vam privremeno riješiti problem glavobolje, ali su teški za želudac, koji je trenutno osjetljiv, pa može doći do mučnine i probavnih smetnji.
  3. Hidratizirajte se - kako je alkohol diuretik bitno je uzimanje većih količina vode prije, za vrijeme i nakon uživanja u alkoholu. Izbjegavajte bilo kakva energetska pića. Uzmite radije mineralne vode ili kokosove vode.
  4. Jedite jaja - znanstveno je čak dokazano da će vam jaja nakon uživanja alkohola pomoći. Žumanjak sadrži aminokiseline i cistein koji pomaže jetri u razgradnji acetaldehida iz alkohola.

 

01.01.2019. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh